);
Breaking News

Podela besplatnih akcija počinje danas

Gradjani Srbije koji su stekli pravo na besplatne akcije moći će od danas da podignu potvrdu o posedovanju pet akcija Naftne industrije Srbije (NIS), ukupne nominalne vrednosti 2.500 dinara.
Podela besplatnih akcija počinje 6. januara, kada će 4,8 miliona gradjana moći da dobije potvrdu da su vlasnici pet akcija NIS-a i novačnu naknadu od 1.700 dinara od prodaje akcija i udela iz Privatizacionog registra, izjavio je državni sekretar Ministarstva ekonomije Nebojša Ćirić agenciji Beta.
On je rekao da će potvrdu o posedovanju besplatnih akcija NIS-a gradjani moći da dobiju u poštama, a da će novčane naknade biti uplaćene na račune koje su otvarali u poštama (www.posta.rs) ili bankama kada su se prijavljivali za besplatne akcije.
Veće gužve se, prema njegovim rečima, ne očekuju prvih dana podele besplatnih akcija, jer su pošte dobro pripremljene za taj posao, a za podizanje potvrda o vlasništvu u NIS-u, odnosno novčanih naknada od prodaje besplatnih akcija, potrebna je lična karta i broj računa.
Ćirić je ponovio da će gradjani koji imaju pravo na besplatne akcije tokom 2010. godine postati vlasnici i akcija Galenike, Telekoma i Aerodroma „Nikola Tesla“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama