);
Breaking News

ZABORAVILI SKI-LIFT NA CRNOM VRHU

AUTOR: B.F.

Skijaške staze sa ski-liftom na Crnom vrhu kod napuštenog gradilišta hotelksog naselja „Jelen-Hajat“ na 1030 metara nadmorske visine, iako je zima u punom jeku, nikome ne služe. Prošle zime je opština pomogla da se pročiste staze i postavi ski-lift kako bi se Borani i Timočani ponovo vratili  na svoju planinu  i đaci lepše proveli zimski raspust, ali je cela akcija bila uzaludna. U Boru se sećaju i svečanog otvaranja ski-objekata kada je tadašnji predsednik opštine Srđan Marjanović održao prigodan govor i obećao da se više neće desiti da ni jedna zima prođe bez skijanja . Posle samo dva   provedena vikenda  skijalište je napušteno.
-Nije mi poznato šta je sa liftom i zašto se ne kloriste ski-objekti. Znam da je opština finansirala taj projekat, ali dalje se gubi svaki trag. To što su sa Meteraološke stanice na Crnom  vrhu zvali novinare da inetreveništu, nikog, izgleda,  nije posebno uzbudilo – izjavio je Branislav Rankić, predsednik opštine Bor.
Borko Gajić, predsednik Planinarsko-smučarskog društva „Crni vrh“ rekao nam je da je legendarna srpska planina odavno prepuštena sudbini i da  se planinari ( iako su još 1952. sagradili  lep dom ) ništa ne pitaju. Domom , bez ikakvog razloga, niti potrebe, gazduje beogradski Eenrgorpojekt. Da li je ski-lift u funkciji ili je oprema pokradena, Gajiću nije poznato. Siguran je jedino da je puštanje u pogon crnovrškog ski-lifta opštinu koštalo 2,5 miliona dinara.
Na Crnom vrhu je zatvoren i planinarski dom, a objekti „Jelen-Hajata“ propadaju već devetu zimu, mada je Srbija u njihovu gradnju uložila više od 30 miliona dolara.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama