);

Nastavnik poliven sonom kiselinom!

IZVOR: PRESS

Milanu M. (48), nastavniku opštetehničkog obrazovanja iz Bora, posuta sona kiselina po licu posle svađe sa bivšom devojkom B. C. (40)! Milan u teškom stanju prebačen na Očnu kliniku Beograd

Milan M. (48), nastavnik opštetehničkog obrazovanja iz Bora, teško je povređen kada mu je posuta sona kiselina po licu posle svađe sa bivšom devojkom B. C. (40)! Milan je posle ukazane pomoći u Boru hitno prebačen na Očnu kliniku u Beogradu. Policija istražuje da li je B. C. polila bivšeg momka ili je, kako B. C. tvrdi, Milan poneo kiselinu kojom je poliven kada ga je ona odgurnula.

Uviđaj... Policija istražuje da li je sonu kiselinu nosila B. C. ili Milan M.

B. C., koja je ranije bila u dugogodišnjoj vezi sa Milanom, kaže za Press da je napadnuta nedaleko od zgrade u kojoj živi.

– Vraćala sam se sa posla. Primetila sam da me Milan prati. Kada sam bila nadomak zgrade, prišao mi je u delu ulice koja je bila u mraku. Posle kraće svađe, zamahnuo je ka meni nekom flašom, pa sam u samoodbrani podigla ruku. Tečnost iz flaše polila ga je po licu. Čula sam da je jauknuo, a potom je pobegao – ispričala je B. C., i dodala:

– Kada sam ušla u stan, primetila sam da mi je izgoreo deo jakne i da mi je nekoliko kapi opasne tečnosti palo po licu i rukama. Onda sam shvatila da je nameravao da me polije kiselinom.

Milan i B. C. su sedam godina bili u vezi. Posle raskida Milan je želeo da se i dalje viđa sa njom.
– Bio je uporan, iako je naša veza bila okončana. Nekoliko puta bile su mi izbušene gume na automobilu i slomljena šoferšajbna. Milan je pretio i mojim kolegama, a jednom sam čak zatekla zaboden krst u dvorištu! To je dovelo do naših brojnih svađa, a jedna od njih umalo se završila tragično – priča B. C.

Iako je B. C. protiv Milana zbog maltretiranja podnela prijavu, on je u januar 2006. došao u njen stan.

– Najpre me je udario pesnicom, a nakon toga je izvadio skalpel i posekao me po vratu i leđima. Samo srećom sam tada preživela, jer je jedna od posekotina bila blizu arterije na vratu! Sve se dogodilo u trenutku kada mi je četrnaestogodišnja ćerka bila u susednoj sobi. Od sigurne smrti spasle su me komšije koje su čule moje zapomaganje – kaže naša sagovornica.

Zbog ovog napada Milan M. je osuđen na dve godine uslovne kazne. Poslednji incident dogodio se upravo nakon što je Milanu istekla kazna!

– Još nije utvrđeno da li je sonu kiselinu B. C. prosula Milanu u lice ili je, kao što tvrdi ona, Milan nosio kiselinu sa sobom kako bi je polio. Po priči B. C. ona ga je odgurnula, pa se tečnost prosula po njemu. Policija nije mogla da sasluša Milana M., inače bivšeg policajca, jer je nakon zbrinjavanja u Zdravstvenom centru u Boru hitno prebačen na Očno odeljenje u Beogradu – kaže za Pres izvor blizak istrazi.

Milan M., koji predaje opštetehničko obrazovanje u školi „Dušan Radović“, javio se direktoru Novici Milutinoviću i saopštio mu da je na bolovanju.

– Milan M. radi u školi osam godina. Sa kolegama je bio u korektnim odnosima. Kazna koja mu je prethodno izrečena nije predstavljala zakonsku smetnju za nastavak rada u obrazovanju – rekao je direktor Milutinović.
Inače, sličan slučaj dogodio se u decembru 2008. godine na Novom Beogradu. Biljana I. iz Šapca bacila je kiselinu u oči svom suprugu Mladenu i nanela mu teške povrede. U obračunu supružnika, koji se odigrao nasred ulice, povređena je i njihova ćerka A. I. (4), kojoj se kiselina prosula na glavu.

Supružnici, koji su bili pred razvodom, našli su se kako bi ćerku odveli u bolnicu na preglede. U međuvremenu su se posvađali. Biljana I. je tvrdila da je njen muž izvadio bočicu sa kiselinom i da ju je napao. Iako je Biljana I. tvrdila da se branila, policija je utvrdila da je ona napadač i da je iz tašne izvadila flašu sa esencijom i njom polila muža po licu, a deo tečnosti pao je i ćerkici na glavu.

Januar 2006… B. C. se oporavlja u bolnici posle povreda koje joj je naneo Milan M.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !