);

NI PETICIJE NISU POMOGLE

Gradjani NGC pisali su peticije nadležnima da se u kafićima i noćnim barovima pojača red i mir, ali ništa nije preduzimano, danas se oglasile i političke partije…
Iako je obdukciom dokazano da je, u subotu oko 2 sata iza ponoći, ispred Noćnog bara «Monca», brutalno prebijeni od ruku vršnjaka  14-godišnji Milan Ljubisavljević, učenik 8. razreda OŠ «3. oktobar», podlegao zbog unutrašnjeg krvarenja, još mnoge nepoznanice se kriju iza ovog nemilog događaja koji je, kao nikada, uznemirio Bor i Timočku Krajinu. U saopštenju LDP-a, primerice,  postavlja se pitanje – kako će biti kažnjeni policajci koji su sedeli pet metara od trščane ograde dok su huligani nesrećnom dečaku « skakali na glavu i lomili kičmu». Zar policiji nije dužnost da uđe u takve lokale i uzme podatke od maloletnika, sutradan pozove roditelje na razgovor i obavesti Centar za socijalni rad? Zašto inspektori sede po kafićima umesto da kažnjavaju vlasnike što nemaju fiskalne račune, što toče alkohol maloletnicima i zapošljavaju maloletnice-pitaju se u LDP podsećajući da u fiokama  Tužilaštva postoji brdo neprocesuiranih prijava  za izgrede po noćnim klubovima i kafićima.
-Građani Novog gradskog centra gde je i «Monca» pisali su peticije nadležnima da se zatvori taj i još neki objekti u kojima se do ujutru pije i ugrožava javni red i mir. Jer, sem galame, u blizini osvanu polupana vozila, dok su tuče i razni neredi stalna pojava-kaže penzioner Moša Rodsavljević.
Građani su kivni i na izjavu načelnika opšteg kriminala Zorana Milijića koji je rekao da je policiji poznato da se u «Monci» vikendom okupi oko hiljadu mladih, da ima maloletnika i da im se toči alkohol. Loše je prihvaćeno i policijsko objašnjenje da su njihovi ljudi postupili po pravilu službe i da ne snose nikakvu krivicu jer od trščane ograde nisu videli šta se događa, mada su, sa tako male blizine,  morali da čuju vrisku i jauke. Poznato je i to da je protiv vlasnika podneto više prijava, ali i da je u tom objektu pre više godina došlo i do pucnajve iz pištolja. Sprečeni su u poslednjem trenutku i «klinci» koji su pretili da dinamitom i bombom  dignu lokal  u vazduh.
-U Boru je javna tajna da se u nekim noćnim klubovima diluje droga, a mnogi gosti su u ranim jutarnjim satima pod uticajem narkotika- napisao je na na sajtu «Bor info « dipl. inž. Boža Bogdanović.
-Istina je da su uhapšeni T. M. /19/ i B.M. /16/ bili primerni đaci i čudno je kako im se to desilo. I ubijeni Milan je bio mirno dete i sportista. Za sve su krivi kasni noćni izlasci i dozvole vlasti da kafići rade celu noć. T.M. je naš gimnazijalac, učenik je četvrtog razreda. O njemu smo jutros razgovarali u kancelariji direktora. Nemamo loših reči. Svi smo zaprepašćeni. Ovo je poslednji trenutak da se stane  na put izlascima na opasna mesta i tolerisanju poroka – rekli su nam u borskoj Gimnaziji «Bora Stanković».
U Boru je poznato i da su roditelji uhapšenih intelektualci i uzorni građani, pa je i zato cela priča neugodnija i zastrašujuća.
Danas popodne  videli smo više policajaca ispred Noćnog bara «Monca». Gradom je procurela i vest da je juče u PU bio i ministar Ivica Dačić. Do ovog trenutka ova vest nije potvrđena.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !