Ubijen jer je pokušao da spreči tuču!

IZVOR: PRESS

Milan Ljubisavljević (15) iz Bora na smrt je pretučen jer je pokušao da spreči sukob između drugara i drugog mladića. Policija tvrdi da patrola nije mogla da spreči tuču jer od ograde nije ništa videla.

Odavanje pošte… Mesto na kojem je Milan brutalno ubijen

Milan Ljubisavljević (15) iz Bora, učenik osmog razreda Osnovne škole „3. oktobar“, koji je na smrt pretučen ispred noćnog kluba „Monca“ u Boru, nastradao je jer je hteo da spreči tuču! On je pokušao da razdvoji drugara koji se posvađao sa drugim mladićem, u čijem je društvu bilo desetak srednjoškolaca. Međutim, pao je na zemlju, nakon čega je nekoliko mladića pritrčalo i šutiralo ga dok je bespomoćno ležao na zemlji.

Kako Press saznaje, obdukcijom je utvrđeno da je Ljubisavljević brutalno prebijen, a da je smrt nastupila usled gušenja izazvanim unutrašnjim krvarenjem! Zbog sumnje da su pretukli nesrećnog mladića, policija je u subotu popodne uhapsila T. M. (19) i B. M. (16) iz Bora i oni su uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru.
– Na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog mladića, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca, oni se sumnjiče da su odgovorni za Milanovu smrt i na teret im se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom – kaže vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić.
Milijić ističe da je policijska patrola odmah izašla na mesto gde se dogodio incident, a na zamerke roditelja da nisu reagovali, iako su bili udaljeni svega desetak metara, kaže da od trščane ograde nisu mogli da vide šta se dešavalo ispred lokala.
– Policija redovno kontroliše rejon kod kafića „Monca“, jer se tu petkom i subotom okuplja više od hiljadu mladih ljudi. U ovom slučaju policija nije mogla da reaguje jer je tuča trajala vrlo kratko i iza ograde lokala – rekao je Milijić, i dodao da policija i inspekcija znaju da se u „Monci“ toči piće maloletnicima i da zbog toga protiv zakupca lokala postoje brojne prijave.
Njegove reči potvrdio je radnik obezbeđenja u „Monci“ Dejan Novaković, koji je dečaku prvi priskočio u pomoć dajući mu veštačko disanje. On je video da je policijski auto bio parkiran nedaleko od u kluba, ali smatra da patrola nije mogla da vidi šta se događalo pred klubom jer je mesto sukoba bilo zamračeno i pokriveno trskom.
Novaković kaže da se u samom lokalu, gde je bila velika gužva, nije odigrala tuča, već da je sukob nastao nedaleko od ulaznih vrata.
– Video sam da ispred lokala stoji više mladića, nakon čega sam istrčao da vidim o čemu se radi. Milan je ležao okružen grupom mladića. Odmah sam mu priskočio u pomoć masažom srca i veštačkim disanje. Vikao sam da neko pozove hitnu pomoć. Nisam uspeo da mu opipam puls. U jednom momentu dečak je ispustio uzdah, što me je ohrabrilo, ali onda više nije davao znake života – rekao je Novaković.
Načelnik hirurškog odeljenja Zdravstvenog centra u Boru Goran Joksimović izjavio je da je dečak primljen u bolnicu bez vitalnih znakova života.
– Bio je bez pritiska i pulsa, nije disao i imao je raširene zenice. Svi pokušaji reanimacije nisu dali rezultat – rekao je Joksimović.
Nakon ove tragedije Borani su se nerado setili 2004. godine, kada je pripadnik specijalnih jedinica „Kobre“ pucnjima iz pištolja ranio dvojicu radnika obezbeđenja „Monca“. Tada je od zadobijenih povreda poznati borski džudista Slobodan Stojanović ni kriv ni dužan ostao nepokretan. Osoba koja je pucala izvršila je samoubistvo nedaleko od lokala. Takođe, stanovnici Bora pamte i kada je 2007. uhapšen jedan mladić koji je pokušao da u „Moncu“ unese i aktivira dinamit u trenutku kada je u lokalu bilo nekoliko stotina gostiju. Još jedan incident se dogodio kada je jedna osoba uhapšena pošto je pokušala da u ovaj lokal unese ručnu bombu.

Milan sahranjen na Novom groblju

Milan Ljubisavljević sahranjen je juče na Novom groblju u Boru, u prisustvu školskih drugova iz odeljenja 8/1, prijatelja i poznanika. Njegovi prijatelji su na internet mreži „Fejsbuk“ pokrenuli akciju pod nazivom „Da zatvorimo Moncu, da prekinemo nasilje“. Za samo 24 sata ovu inicijativu je potpisalo više od hiljadu ljudi, a otvoren je i forum „Za zatvaranje noćnih klubova u Boru“.

Share

Ostavite odgovor