);
Breaking News

Ubila ga besna horda

IZVOR: www.novosti.rs

Lj. TRIFUNOVIĆ, 20.01.2010 20:56:56

GLEDAO sam kako ubijaju Milana! On je bio naslonjen na ogradu od trske u bašti noćnog bara „Monca“ dok ga je grupa od 15 momaka masakrirala. Pokušao sam da mu pomognem, ali sam zadobio udarac koji me je oborio na zemlju. Ne znam koliko dugo sam ležao, jer mi se zamutilo u glavi. Kada sam uspeo da se pridignem na kolena, ugledao sam stravičan prizor. Ljubisavljević je nepomično ležao, dok mu je iz usta curila krv!
Ovako, za „Novosti“, događaj od 16. januara, kada je u borskom noćnom baru „Monca“ usmrćen Milan Ljubisavljević, rekonstruiše njegov najbolji prijatelj, star 15 godina, koji je prisustvovao tuči i sam bio žrtva obesnih mladića koji su ubili njegovog druga.
– Kobne večeri dogovarali smo se da idemo u teretanu, ali smo od toga odustali i rešili da odemo do grada – priča povređeni srednjoškolac, čiji identitet, zbog istrage koja je u toku, štiti redakcija „Novosti“. – Nas šestorica smo došli u „Moncu“ i seli u separe. Niko od nas nije pio alkohol.
Naš sagovornik kaže da im je u jednom trenutku prišao B. M. (15), koji je, uz svog brata T. M. (19), glavnoosumnjičeni za ubistvo LJubisavljevica.

– Videlo se da je B. M. pijan – nastavlja priču drug ubijenog Ljubisavljevića. – Pogledao je u jednog momka koji je sedeo sa nama i pitao ga zašto ga je udario. Pokazao mu je čvorugu na glavi i optužio ga da mu je to on uradio, posle čega ga je pozvao napolje – „da stvar reše kao muškarci“.
Milan se obratio B. M. rečima: „Pusti ga, njemu je skoro umrla majka.“ I naš sagovornik je pokušao da smiri situaciju rekavši: „Zašto da se bijete, popijte piće.“
– Ali, B. M. nije odustajao. Naš prijatelj je ustao i izašao iz lokala. Tada je na njega nasrnula grupa od 15 momaka, koji su počeli da ga udaraju – kroz plač priča ovaj dečak.
U opštoj gužvi, Milan je pokušao da zaštiti prijatelja. Stao je između njega i razularenih mladića i pokušao da ih razdvoji. U tom trenutku svi su, kao po komandi, počeli da tuku Ljubisavljevića.
– Nikada neću da zaboravim taj prizor, kada Milana oslonjen na ogradu od trske besomučno tuku. Bilo je jezivo. Kao da su se utrkivali ko će više puta da ga udari. U polumraku, koji je bio u bašti, fokusirao sam se samo na svog prijatelja. Nisam ni video ko ga je sve udarao – kaže dečak držeći se za glavu.
On je, u pokušaju da izvuče Milana iz gužve, i sam dobio udarac u glavu, zbog čega mu je povređeno oko. Odvezen je u Hitnu pomoć, neposredno nakon što je Ljubisavljević prebačen na prijemno-trijažno odeljenje borske bolnice.
– Doktorka koja me je pregledala kazala mi je da sam jedva izvukao živu glavu – nastavlja priču očevidac događaja. – Nedugo posle toga čuo sam šta se desilo Milanu. Moj drug je stradao jer je pokušao da zaštiti prijatelja. Ubili su ga mučki, a on ni mrava ne bi zgazio.

OTKRIVENA JOŠ TRI MALOLETNIKA
BORSKA policije je u sredu uhapsila i uz krivičnu prijavu privela istražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru dva maloletnika iz Bora, N. M. (16) i I. K. (17) godina. Njih dvojica su osumnjičena da su učestvovala u tuči. Krivična prijava je, takođe, podneta i protiv još jednog maloletnika od 16 godina iz Bora, za isto delo.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama