);
Breaking News

Boško Radičević, novi načalnik borske policije: Deca prva briga

Izvor: Novosti

Boško Radičević, novi načelnik Policijske uprave u Boru u razgovoru za “Novosti” poručuje da će mu prioritet u radu biti borba protiv svih vidova kriminala i vraćanje poverenja građana u organe reda.
– Definitivno, najbitniji zadatak biće postizanje veće bezbednosti građana i njihove imovine – ističe Radičević. – Poseban akcenat, ipak, biće na većoj bezbednosti dece i omladine, kako se slučaj, koji se nedavno desio u “Monci”, kada je četrnaestogodišnji Milan Ljubisavljević stradao, zbog čega duboko žalim, nikada više ne bi ponovio. Policija će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi svi odgovorni za taj zločin bili uhapšeni i privedeni pravdi.
Po rečima našeg sagovornika, u narednom periodu posebna pažnja biće posvećena sprečavanju preprodaje narkotika. On kaže da su prošle godine postignuti zavidni rezultati iz te oblasti, ali i da očekuje da se sa tom praksom i nastavi.
– Takođe, imajući u vidu da se Borski okrug graniči sa Bugarskom i Rumunijom, učinićemo sve kako bi sprečili trgovinu ljudima, kao i preprodaju oružja i vozila – naglašava Radičević. – Nastavićemo borbu protiv organizovanog i privrednog kriminala. U tom smislu, posebna pažnja posvetiće se sprečavanju zloupotrebe odgovornih u postupcima privatizacije, kao i sprečavanje krivičnih dela iz oblasti ugrožavanja životne sredine.
Novi načelnik PU u Boru podvlači da će se bespoštedno boriti protiv korupcije u sopstvenim redovima i podvlači da, ako se utvrdi da takvih policijskih službenika ima, oni neće moći mirno da spavaju.
– Pripadnici policije moraju svoju dužnost da obavljaju na zakonit i profesionalan način ili neće biti policajci – izričit je Radičević. – Što se tiče saobraćaja, prioritet je smanjenje broja saobraćajnih nesreća kroz doslednu primenu novog zakona o bezbednosti saobraćaja.
Radičević kaže i da će se pomno pratiti aktivnosti navijačkih grupa i učiniti sve kako bi se suzbilo nasilničko ponašanje. On naglašava i da će policija učiniti sve kako bi održala javni red i mir na sportskim događajima i javnim skupovima.

MEDIJI
Radičević je istakao da se nada dobroj saradnji sa medijima. Po njegovim rečima, policija i novinari imaju isti cilj i treba da budu partneri u tom poslu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama