PLANINARI ZLOTSKE «DUBAŠNICE» ODRŽALI SKUPŠTINU

Na godišnjoj izbornoj Skupštini Planinarskog društva «Dubašnica» razmatran je protekli rad, usvojeni zadaci za ovu godinu i izabrano novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Branislavom Jankovićem. Njegov zamenik od sada biće Petar Lazarević. Izabran je i novi Nadzorni odbor i Sud časti. Novi predsednik Skupštine je Gordana Gorišek.

-Oko 70 planinara iz Zlota i Bora protekle, 2009. godine,  pohodili su Malinik, Južni Kučar, Crni vrh, Starum planinu, Rtanj i , zajedno sa kolegama iz Zaječara, Negotina, Paraćina i još nekih gradova u Srbiji, izveli više vrednih akcija. Ukupno su markirali 150 kilometara staza i puteljaka na Maliniku i Dubašnici. Sa više nego skormnim sredstvima i uz pomoć vda, tri sponzora uspeli su da se pročuju širom naše zemlje. Borski ATB FOD omogućio im je da postave i veliki putokaz u centru Zlota, obeležili  su Dan planinara i učestvovali na Božićnom usponu na  Rtnju- rečano je u izveštaju.

Miloš Bošković, Svetomirka Žonić, dosadašnji predsednik Skupštine, načelnik  društva Danijel Aleksić, Miroslav Pajić , Petar Lazarević, Prvoslav Icić i ostali u raspravi naglasili su da  je neophodna značajnija pomoć opštine i radnih kolektiva kako bi se ostavarili programski ciljevi u 2010. godini.

Planinarsko društvo «Dubašnica» u Zlotu postoji pet godina.

Share

Ostavite odgovor