UGALJ STIŽE, PARA NI ZA LEK

U borskoj Toplani rezerve uglja za tri nedelje, a 28 vagona ovog energenta čeka na železničkoj stanici jer nema para za istovar.
JP Toplana u Boru, nakon prvih mesec i po od početka sezone kada su radijatori uglavnom bili hladni, daljinsko grejanje u oko 12.000 stanova svakodnevno se popravlja.. Ovih dana grejanje je stabilizovano, a u najhladnijim noćima stanovi su topli 24 sata. Na lageru je trenutno uglja za tri naredne nedelje.
-Iako smo obezbedili  energente i popravili havarisane kotlove i doveli u red dotrajalu vrelovodnu mrežu, firma ne može da posluje zbog blokiranog žiro-računa. U blokadi smo zbog duga od 127 miliona dinara još iz 2008. godine, mada su ukupne obaveze, računajući i kredite, 450 miliona dinara. Povećane cene od šest odsto dobili smo na poslednjoj sednici SO, ali se to ne realizuje jer je opština pred uvođenjem Prinudne uprave. Na železničkoj stanici  čeka 28 vagona sa ugljem , ali nemamo 600.000 dinara da platimo istovar. Od jutros preklinjemo rukovodstvo Basena Bor da nam plati istovar uglja kako kasnije ne bi plaćali preskupe penale-kaže Milutin Simić, v.d. direktora JP Toplana.

Share

Ostavite odgovor