MILUTIN SIMIĆ, DIREKTOR TOPLANE: EVO, ZAŠTO SAM PODNEO OSTAVKU!

Milutin Simić, direktor JP Toplana u Boru podneo je juče ostavku na mesto v.d. direktora tog preduzeća. U opširnijem obrazloženju on objašnjava zašto se odlučio na taj čin i to u jeku grejne sezone:
-Na ovaj čin sam se opredelio nakon donošenja Odluke Upravnog Odbora o pokretanju inicijative za moje razresenje (prilog: br.1) obrazlozene time da je zbog nacina mog rukovodenja preduzece dospelo u blokadu i onemogucilo se normalno funkcionisanje istog.
Ponosan sam sto danas gradani imaju grejanje. a na zalihama JKP ..Toplane'“ dovoljno uglja, sto radnici sa nekoliko dana zakasnjenja redovno primaju zarade, sto sam obezbedio 2.000.000 € donacije za Toplifikacioni sistem. sto je posle ko zna koliko godina potpisan Kolektivni ugovor sa Sindikatima zapsolenih i Osnivacem. I to sve za dva meseca rada.
Kada sam dosao na mesto v.d. direktora, 26.10.2009. godine na zalihama je bilo uglja za 12 h grejanja (prilog: br.2). Po proglasenju havarijskog stanja (prilog br.3) i hitno donesene Odluke Upravnog Odbora (prilog: br.4) na osnovu koje je nabavljen ugalj, grejanje grada se normalizovalo. Po zavrsetku pregovorackog postupka koji je uraden u najkracem mogucem vremenu po Zakonu o javnim nabavkama zakljucen je ugovor sa Jneks Moravom“ iz Nisa po svim partijama od kada se JKP ,,Toplana“ redovno snabdeva ugljevima i grejanje grada je normalizovano.
Predsednik Upravnog Odbora JKP ,.Toplana“ Bor dipl.ing.masinstva Slavko Vukosavljevic je bio predsednik Upravnog Odbora i predhodnom v.d. direktoru: bio je i clan komisije koja je trebala da izvrsi javnu nabavku uglja (prilog: br.5) jos 11.08.2009. godine. Nije mu smetalo sto ugalj nije nabavljen, sto kotlovi u pogonu nisu imali dozvolu za rad (dozvola dobijena 28.10.2009. goidne), sto nisu uradeni iskopi na vrelovodu, jednom recju sto grejna sezona nije pocela po Zakonu i Opstinskoj Odluci o pruzanju usluga grejanja. Mozda je zbog svoje neobavestenosti zato potpisao resenje o godisnjem odmoru tadasnjem v.d. direktoru tacnije 19.10.2009. godine. Predsednik Upravnog Odbora nije imao primedbi na rad mog predhodnika. Nije imao ni osecaj odgovornosti ( ili morala?!1! ) pa je verovatno zato nastavio da i dalje bude predsednik Upravnog Odbora JKP ,,Toplana“ koje nije grejalo svoj grad.
Po mom dolasku, verovatno sumnjajuci u moje rukovodece sposobnosti, kada je kako -tako grad poceo da se greje, izrazavao je sumnju u ispravnost mojih poslovnih poteza pa je javno objavljivao ugovore i iznosio neistine po raznim medijima (prilog: 7).
Ovakav odnos nepoverenja, insinuacija, paranoje (?!!!) kulminirao je na sednici UO JKP ,,Topalana’! 12.01.2010. godine kada sam izneo Izvestaj o dosadsnjem radu i obavestenje o razlozima blokade, kao i Program mera stednje i prevazilazenja krize. Uvideo sam da mu je jedini cilj da ja vise ne budem v.d. direktor JKP .Toplana“ i da on licno rukovodi istim. jer moze da manipulise radnicima, predstavnicima Sindikata na koji nacin je i doneta Odluka o micijativi za moje razresenje s funcije v.d. direktora JKP ..Toplana“.
Sa zadovoljstvom prepustam odgovornost za dalje funkcionisanje JKP ,.Toplana“ predsedniku Upravnog Odbora g-dinu Slavku Vukosavljevicu i izmanipulisanim predstavnicima radnika i Sindikata koji su inicirali moje razresenje.
U prilogu: br. 8 Vam dostavljam sporan neusvojen izvestaj o dosadasnjem radu i ostala dokumenta koja potkrepljuju razloge za moju ostavku.
Milutin Simić, dipl.ing. neorgan.teh.

Share

Ostavite odgovor