);
Breaking News

D. MARKOVIĆ: GRAĐANI DOBRO VIDE KO UPROPAŠĆUJE BOR!

Predsednik Skupštine opštine Bor na današnjoj konferenciji za medije saopštio da je stiglo pismo iz Vlade i da će Prinudna uprava biti uvedena najkasnije za nedelju dana.

-….Danas je SO Bor dobila dopis iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu od ministra Milana Markovića u kojem se od sekretara Skupštine traži da u roku od tri dana dostavi podatke o plitičkom i nacionalnom sastavu Skupštine opštine Bor. Imajući u vidu da juče nije na sednici Vlade doneta odluka o uvođenju Privremenog organa u opštinu Bor, mislim da je ovaj dopis jedan dobar pokazatelj od strane ministra. Verovatno će se narednog četvrtka na sednici Vlade, a možda i pre, doneti odluka da se uvede Privremeni organ čime bi se tokovi i celokupni sistem vratili u normalu- rekao je Dragan Marković, predsednik SO na današnjoj konferenciji za novinare,a potom nastavio:
-Takođe, povod ove konferencije je situacija koja je nastala neusvajanjem budžeta i neusvajanjem privremenog finansiranja. Hoću da naglasim da je budžet političko pitanje iz razloga što za njegovo usvajanje nije postojala skupštinska većina. Ja po ko zna koji put moram to da kažem, jer pojedini politički činioci non-stop naglašavaju i predstavljaju da je neusvajanje budžeta smak sveta za opštinu Bor.Ti politički faktori misle da je vlast sve, i da treba biti odgovoran jedino kada si u vlasti, a onoga trenutka kada nema skupštinske većine, tada je sve dozvoljeno. Očigledno je da za budžet nije bilo skupštinske većine, ali je bilo većine u Opštinskom veću i mogla je da se donese odluka o privremenom finansiranju čime bi se izbegla ova situacija u kojoj, nažalost, najviše trpe građani. Konkretno mislim na sve direktne i indirektne korisnike budžeta opštine, jer ne mogu da prime plate, što ne mogu da plate račune za struju, telefone, ali da je bilo više više odgovornosti sada bismo imali privremeno finansiranje i sada ne bi ove situacije bilo.
Hoću da naglasim da ja nisam zakazao sednicu SO Bor zato što sam na konsultaciji sa predsednicima odborničkih grupa konstatovao da nema skupštinske većine za usvajanje budžeta, a pre svega da je u predlogu budžeta isuviše loših pozicija koje omogućavaju da se kroz razne specijalizovane usluge i razna „zimska letovanja“ izvuku pare, a što bi bio nastavak izvlačenja para kroz razne koncerte i druga dešavanja.
-Neki su se u ovoj opštini toliko izdigli, iznad svih nas, tu mislim na Pokret „Živim od Bora“ i konkretno na predsednika Rankića koji ni jednom rečju nisu smogli snage da kažu da i oni snose odgovornost za ova dešavanja u opštini Bor, nego kao po diktatu za sve krive mene kao predsednika Skupštine, DSS i VDSS. Mislim da je to kratkotrajno i da su građani Bora uvideli kuda ih ti ljudi vode…

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama