);

BOR: PROTESTVOVALO VIŠE STOTINA RADNIKA

U centru grada i mirnom šetnjom glavnom ulicom “Moše Pijade” oko 1.000 zaposlenih u opštinskom javnom sektoru protestvovalo zahtevajući redovne zarade i najhitnije uvođenje Prinudne uprave.

Više stotina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama danas je protestnim okupljanjem ispred Doma kulture i mirnom šetnjom glavnim ulicama zahtevalo što hitnije uvođenje Prinudne uprave u opštinu, jer su se za tekvu meru stekli svi uslovi. Nezadovoljni radnici i opštinski Samostalni sindikat zatražiuli su i redovne zarade koje u nekim preduzećima / Komunalno i TV Bor / kasne tri ili četiri meseca.

-Ovo nije politički skup. Plate u većini preduzeća nisu dobijene za decembar, a u nekim firmama kasne od septemebra prošle godine. Zaposleni u tim kolektivima izdžavaju porodice koje su na ivici egzistencijne, a Vlada Srbije odugovlači sa uvođenjem Prinudnog organa upravljanja. Nema ni odluke o privremenom finansiranju iz lokalnog budđeta. To je nedopustivo i ne može više da se toleriše- rekao je Dragiša Trujkić, predsednik Samostalnog sindikata.

Nakon protestne šetnje glavnim ulicama u pratnji policije, radnici su se ponovo vreatili na plato ispred Doma kulture, gde im je rečeno da se odustaje od protesta pred opštinskom zgradom, jer je sa opštinskim rukovodstvom dogovoreno da se dođe do zajedničkih rešenja od obostranog interesa.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !