);

DRAGAN MARKOVIĆ: RANKIĆ SE SLUŽI NEISTINAMA, ALI JA IZ OPŠTINE ODLAZIM ČISTA OBRAZA

Odgovor Dragana Markovića, predsednika Skupštine opštine Bor na izjave Branislava Rankića na poslednjoj konferenciji za novinare predsednika Opštine.

G-din Rankić potvrđuje da je kod njega postojala sujeta (i kod većine članova Opštinskog veća), koja je trajala duže od mesec dana, pa nije doneta odluka o privremenom finansiranju u opštini Bor za 2010. godinu sve do 01.02.2010. (ponedeljak) čime je kažnjavao nedužne radnike koji primaju plate sa opštinskog računa  više od mesec dana.  Time je on pokazao svu svoju neodgovornost i nebrigu , a imajući u vidu funkciju koju vrši. Postojanje i nepostojanje koalicije je političko pitanje, a privremeno finansiranje je životno pitanje za mnoge zaposlene i njihove porodice, pa se s time g-din Rankić nije trebao igrati. Međutim, vlast je toliko „ponela“ g-dina Rankića da se on ponašao kao da je opština Bor njegovo privatno vlasništvo i da može da odlučuje o svemu kad i kako hoće. Čak i da zabrani službeni auto meni i njegovom zameniku.
O moralnosti je g-din Rankić najmanje kompetentan da govori imajući u vidu izjavu da sam ja već odavno član VDSS. Želim da istaknem pod punom moralnom i zakonskom odgovornošću i sa ponosom da je DSS  jedina stranka kojoj sam ja pristupio i čiji sam član i sada. Njegovoj izjavi se kao po diktatu pridružio ni kriv ni dužan i član Pokreta  g-din Saraković čime je otvoreno pokazao da su oni nastupili , a u cilju moje diskreditacije kao čoveka kome je stalo do dobrobiti svih sugrađana.
G-din Rankić je izneo samo detalje iz predloga budžeta kojima je želeo da zamaskira svoje uporno insistiranje da se razna „zimska letovanja“-koje, uzgred, nije pomenuo na konferenciji za štampu plate iz džepova osiromašenih sugrađana. Insistiranja Saše Mirkovića pred sednicu Opštinskog veća (sa čime se g-din Rankić složio) da se novac sa raznih pozicija  prebaci na specijalizovane usluge za JU  Sportski centar nije ušlo u predlog budžeta samo zato što smo se ja i g-din Balašević tome usprotivili i rekli mu da za to DSS i VDSS neće dati skupštinsku većinu.
Moje insistiranje da se poštuju odluke Komisije za sprovođenje javne nabavke ugljeva za Toplanu nisu dobronamerno prihvaćene od strane g-dina Rankića i „pokretaša“ verovatno zato što nisam prihvatio da se van sistema javnih nabavki dodeli njihovim „favoritima“ dobavljanje ugljeva. Očigledno je da  je postojao plan da se kroz „zimska letovanja“ i dobavljanje ugljeva van tendera za njihove prijatelje nastavi sa praksom pražnjenja opštinske kase. ponosan sam što sam uspeo da makar delom osujetim te njihove loše namere.
Razni „uspešni“ projekti u vreme predsednikovanja g-dina Rankića kao što su : FONTANA, TROTOARI, PLATO i virtuelna PLAZMA TEHNOLOGIJA ostaće kao uspomena na njega i njegov stil rada. Priviđanja nekih stanova ( a on sam je više puta izjavio da je zainteresovan za stan) je posebno pitanje.
Sa mesta predsednika SO Bor otići ću čista obraza i mirne savesti. Za mene vlast nije samo radi vlasti. Interes građana mi je bio i ostao prioritet i zvezda vodilja u mom radu. Da li predsednik Rankić i svi okupljeni oko njega mogu isto da kažu predstavlja veliko pitanje.  Građani opštine Bor će to znati da procene.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !