);

SKULPTOR MILORAD ANTIĆ POKLONIO CELU IZLOŽBU BORSKOM MUZEJU

Autor: B.F.

Poznati borski vajar i pesnik Milorad Antić – Pirke poklonio je celu samostalnu izložnu nazvanu Ćirilica Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru. Reč je o 30 portreta u keramici. Svaka skulptura nosi jedn staro srpsko ime.

-Pre više godina otvorio sam  legat u Muzeju Ponišavlja u rodnom Pirotu, gde je 36 mojih skulptura u drvetu, kamenu i bronzi. U dvorištu svoje kuće u Dolini mira na Borskom jezeru imam stalnu izložbu skulptura u hratovom drvetu i kamenu, ukupno  20 dela. Najnoviji poklon je dar gradu u kojem sam proveo  4o godina života, gde sam i penzionisan. Najlepše uspomene i ceo radni vek vežu me za grad bakra i Borsko jezero zbog čije sam lepote i ostao u istočnoj Srbiji. Više skulptura podario sam prijateljima, a najnovije delo u hrastovini ( veličina 1, 1 metar) posvećeno je Patrijarhu Pavlu i nalazi se u borskom Medija centru- kaže Antić koji je prošle godine izdao knjigu naslovljenu «Poezija zarobljene forme».

Milorad Antić je gradonačalniuku Krfa, u Srpskoj kući, prošple godine, podariko i dve velike skulpture u stogodišnjoj hrastovini nazvane «Srpski ratnici».

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !