SAOPŠTENJE DS-a BOR

Nakon perioda nekvalitetne i nesposobne vlasti u Opštini Bor građani i Opština se nalaze pred uvođenjem privremenih mera. Vlada Srbije prinuđena je da preuzme brigu i staranje nad opštinom koju je koalicija na vlasti dovela na rub propasti. U ime Vlade Republike Srbije vođenje i sve ingerencije nad Opštinom Bor preuzeće petočlani privremeni organ.

Demokratska stranka u Boru je na sednici svog Opštinskog odbora donela odluku da u Privremeno veće delegira dvojicu članova koji su na nedavno održanim izborima u samoj stranci dobili najviše glasova – Dr Žiku Golubovića, predsednika OO DS Bor i Darka Mihajlovića, potpredsednika OO DS Bor. Navedeni dvojac ima najveće poverenje članova stranke, a samim tim i kredibilitet da preuzme staranje o opštini u gotovo bezizlaznoj situaciju u koju je dovela nesposobna garnitura koja je još uvek na vlasti.

Ono što smatramo da građani opštine moraju da znaju je da rezultati pustošenja i uništavanja svih temelja naše opštine u prethodnom periodu od strane vlasti još uvek aktuelnog predsednika Opštine Bor i njegove koalicije neće nestati preko noći uvođenjem privremenog organa. Pred privremenim većem je dug i mukotrpan posao koji ne može da obavi samostalno – potrebna nam je pomoć svih građana i struktura u Opštini Bor. Naš zadatak je da konsolidujemo javni sektor, povratimo sistem funkcionisanja kompletnog grada i seoskih sredina, da neutralizujemo rušilačku kampanju koju je izvela dosadašnja struktura na čelu opštine. Sa druge strane, molimo građane, radnike, penzionere, omladinu i pripadnike svih socijalnih struktura i slojeva za iskrenu pomoć u prelomnom trenutku, kao i da ne zaborave ko je odgovoran za aktuelnu situaciju u Opštini Bor. Solidarnost, tolerancija i pozivanje na odgovornost je zadatak koji stoji pred svima nama.

Share

Ostavite odgovor