Слободан, отворен, бесплатан

Минхен (Немачка), Београд, 11. фебруар 2010. — OpenOffice.org 3.2 први од нових канцеларијских пакета у 2010. години

OpenOffice.org заједница објављује ново издање слободног канцеларијског пакета лаког за коришћење. OpenOffice.org доступан је на српском (ћирилицом и латиницом) и енглеском језику. Може се бесплатно преузети са сајта http://sr.openoffice.org.

На почетку јубиларне десетогодишњице постојања уз преко три стотине милиона забележених преузимања са Интернета, OpenOffice.org заједница је данас објавила најновије издање овог популарног канцеларијског пакета. OpenOffice.org 3.2 је бржи, нуди нове и унапређење могућности, остварује бољу компатибилност са другим канцеларијским програмима и исправља грешке и потенцијалне сигурносне пропусте.

Локализација пакета на српски језик производ је сарадње заједнице корисника у Србији и Математичког факултета у Београду, а у оквиру пројекта Министарства за телекомуникације и информационо друштво Републике Србије са циљем да се грађанима и привреди понуди бесплатан и легалан основни софтвер на српском језику и убрза укључење у савремено информационо друштво.

„Желимо да за кориснике у 2010. години OpenOffice.org буде канцеларијски софтвер по избору. Издање 3.2 нас води ближе том циљу“— Florian Effenberger,  координатор OpenOffice.org маркетинга

Share

Ostavite odgovor