);
Breaking News

Mediji dobili “vladu”

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

SAVET za štampu, prvo samoregulatorno telo na medijskoj sceni Srbije, dobio je u četvrtak upravni odbor. Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su predlozi osnivača – Asocijacije medija, “Lokal presa”, NUNS i UNS, i za članove su izabrani: Dragan Bujošević, Manojlo Vukotić, Srđan Radulović, Safeta Biševac, Dimitrije Boarov, Ljiljana Smajlović, Petar Jeremić i Vladan Filipčev.
Mandat članova UO Saveta za štampu je četiri godine, koliko i njihovih zamenika: Tamare Skroze, Filipa Švarma, Milorada Ivanovića, Aleksandra Đivuljskog, Slaviše Lekića, Slobodana Stojičevića, Stojana Markovića i Branka Žujovića.
UO Saveta doneo je odluku o raspisivanju javnog poziva za izbor tri člana i tri zamenika koji će predstavljati javnost u radu Komisije za žalbe. Ovaj poziv biće objavljen na stranicama dnevnih listova, okupljenih oko Asocijacije medija, u utorak 16. februara, a biće otvoren 30 dana od objavljivanja.
Posle izbora predstavnika javnosti biće konstituisana komisija za žalbe, u čijem radu će učestvovati i članovi UO i njihovi zamenici.
Konstitutivnoj sednici Saveta za štampu prisustvovao je i Hakon Blankenborg, ambasador Norveške u Beogradu, zemlje koja je dala značajan doprinos u formiranju Saveta za štampu.

NADLEŽNOST
SAVET za štampu pratiće poštovanje Kodeksa novinara Srbije u štampanim medijima i rešavaće predstavke pojedinaca i institucija povodom konkretnih sadržaja štampanih medija. Savet će se baviti i medijacijom između oštećenih pojedinaca, institucija i redakcija i iznosiće javne opomene kada je konstatovano kršenje etičkih standarda utvrđenih Kodeksom novinara Srbije.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !