);
Breaking News

Besplatno polaganje za Evropsku kompjutersku vozacku dozvolu (ECDL)

U periodu od 1. do 5. marta 2010. godine u Srbiji će biti organizovana nedelja posvećena podizanju informatičke pismenosti pod nazivom „E-skills week“, čiji su pokrovitelji Evropska unija, Evropska komisija, Evropske ICT skupštine (CEPIS) i druge organizacije.

KOMPJUTER CENTAR BOR-Medija centar i Udruženje novinara Srbije će zajedno sa Informatičkim savezom Srbije, Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstvom omladine i sporta, Ministrastvom prosvete i drugim domaćim kompanijama i organizacijama, učestvovati u ovoj manifestaciji i organizovati besplatno polaganje za ECDL sertifikat.

ECDL sertifikat (European Computer Driving Licence) je najrasprostranjeniji i od Evropske komisije zahtevani sertifikat informatičke pismenosti.

KCBOR-Medija centtar Bor i UNS pozivaju novinare i zainteresovane građane iz čitave Srbije da iskoriste ovu priliku i da se prijave za testiranje na dragana.bjelica@uns.org.rs ili 011 32 36 337 ili mc@kcbor.net i tel.030 422386 najkasnije do srede 24. februara 2010. godine.

Polaganje za ECDL sertifikat sadrži najmanje četiri do sedam modula.
Moduli su:
korišćenje računara i upravljanje datotekama,
obrada teksta,
– tabelarne kalkulacije,
– baze podataka,
– prezentacije,
– informacije i komunikacije.

ECDL Start sertifikat stiče kandidat koji je položio 4 modula po izboru. ECDL Kor sertifikat stiče kandidat koji je položio svih 7 modula.

Prilikom prijave za testiranje kandidat treba da navede module koje želi da polaže, najmanje četiri, kako bi bio svrstan u određenu grupu.

Polaganje jednog modula traje 45 minuta. Kandidat može da polaže sva četiri, odnosno sedam modula, istog dana, ili parcijalno u nekoliko dana.

Inače polaganje za Evropsku komjutersku vozačku dozvolu tokom čitave godine organizuje Jedinstveni informatički savez Srbije www.ecdl.rs.

Testiranje je besplatno samo u okviru “E-skills nedelje“ od 1. do 5. marta.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama