);

Čekaju spasioce u poplavljenim kućama

IZVOR: BLIC

Voda je naišla u talasu, za pola sata sve smo izgubili. Kuća, nameštaj, tehnika, sve je otišlo, nismo stigli ništa da spasemo. Kroz krov izvlačimo stvari – priča Ljiljana Petković, meštanka zaječarskog naselja Izvorski put. U ovom, kao i u naseljima Višnjar, Vlačići, Pišur i Muljak Crni i Beli Timok poplavili su više od 300 kuća. Meštani kažu da ne pamte ovoliki nivo reka, a mnogi od njih ostali su na spratovima poplavljenih kuća, čekajući spasioce da dođu čamcem po njih.
U Zaječaru je juče zbog poplave bilo pravo opsadno stanje. Samo u naselju Izvorski put pod vodom se našlo 250 objekata u kojima živi više od 600 stanovnika. Vozila vatrogasaca, policije, civilne zaštite jurili su ulicama sa uključenim sirenama. Oko poplavljenih naselja okupilo se na desetine meštana nudeći pomoć uz komentare da se ovako nešto ne pamti. Milutin Stanković je svojim čamcem krenuo da spasava sugrađane koje nikada nije upoznao. Veslao je od kuće do kuće, nekoliko meštana prevezao čamcem i on kaže da se ovo ne pamti.
– Iz one kuće žena neće da izađe, a voda joj do prozora. Teram je, ona kaže da ne napušta svoje, pa šta bude – kaže Milutin.

OPŠIRNIJE >>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !