ITALIJANI NA „BANJICI“ GRADE FABRIKU VODE

Italijanska kompanija “Falk”, koja je u Srbiji vlasnik knjaževačke “Lede”, rumske “Fruške gore” i kožare “Toza”, iz Zrenjanina, započela je u Knjaževcu pripreme za izgradnju fabrike vode, na izvorištu “Banjica”. Vrednost ove investicije je procenjena na osam miliona evra.
Ovo je za “Novosti” potvrdio

Davor Veličkovski, generalni direktor italijanske kompanije u Srbiji, koja je prošle godine proglašena za najboljeg domaćeg izvoznika.
– Prošle godine izvezli smo oko 1,2 miliona pari obuće na tržišta EU, Rusije, Japana i SAD, odnosno gotovo 97 odsto ukupne proizvodnje u našim pogonima, i ostvarili prihod od gotovo 20 miliona evra – naglašava Veličkovski. – Ove godine, investiraćemo dodatnih 200.000 evra u proizvodnju dodatnih pola miliona pari obuće, zahvaljujući čemu će, uz 1.300 zaposlenih, u našim pogonima u Srbiji posao dobiti još stotinak radnika.
Prema rečima našeg sagovornika, ove godine “Falk” je ugovorio i prodaju svojih artikala u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, gde će svoju robu, u saradnji sa firmom “Beba kids”, prodavati na 26 prodajnih mesta.
– Međutim, za nas je najznačajnije otvaranje avionske linije Niš – Bolonja, za šta posebnu zahvalnost dugujemo Milošu Simonoviću, gradonačelniku Niša – podvlači Veličkovski. – Otvaranjem te linije italijanskim firmama otvoren je put za investiranje u ovom delu Srbije, što predstavlja veliku podršku razvoju spske privrede. Konkretno, u kontaktima sa Privrednom komorom Italije, dobio sam uverevanja da će njihove kompanije uskoro početi da ulaže u tekstilnu i obućarsku industriju u ovom delu Srbije.

Share

Ostavite odgovor