Nivo Crnog i Belog Timoka i dalje u porastu

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da su dodatne spasilačke ekipe upućene u Zaječar zbog porasta vodostaja Crnog i Belog Timoka i opasnosti od poplava.

Izvor: Blic

U toku noći je bilo nekoliko intervencija i evakuacije stanovništva iz naselja Izvorski put u Zaječaru“, rekao je Marić radiju Beta-RFI i dodao da su spasilačke ekipe tokom noći učrvšćivale i nasipe za odbranu od poplava u Gamzigradskoj banji.

MUP je juče saopštio da je vodostaj Crnog Timoka na mernoj stanici u Zaječaru u porastu i da iznosi 365 centimetara, kao i da kota za vanredne odbrane od poplava iznosi 400 centimetara. Vodostaj Belog Timoka je juče bio 300 centimetara na mernoj stanici ispod mosta u naselju Višnjar, a nivo vodostaja i promene u prilivu svih pritoka dveju reka se konstantno prate.

Govoreći o opasnosti od poplava u Srbiji, Marić je rekao da trenutno nisu direktno ugroženi životi ljudi, ali da je veliki broj oranica pod vodom.
Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije ojačali su nasipe Borske reke u ataru sela Vržogrnac, postavljanjem 200 džakova punjenih peskom i upozorili potencijalno ugroženo stanovništvo u naseljima Sumrakovac i Zvezdan o potrebi eventualne evakuacije.

OPŠIRNIJE>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor