VLADU NE INTERESUJE BOR

IZVOR: BLIC

I pored toga što je borska opštinska uprava još krajem 2009. godine zvanično zatražila da se u tom gradu zbog totalnog kolapsa uvedu privremene mere, Vlada Srbije ni posle skoro tri meseca nije reagovala. Zbog raspada vladajuće koalicije opštinski budžet za 2010. nije usvojen, a većina javnih preduzeća i ustanova je u blokadi.

Branislav Rankić (SRS) još uvek aktuelni predsednik opštine Bor kaže da „po svemu sudeći, Vlada Srbije probleme u Boru ne uzima ozbiljno“.
– Vladi pored nagomilanih infrastrukturnih problema, blokirane privrede i ostalih gorućih problema, apsolutno nije potreban još jedan problem u nizu kada je u pitanju stanje u borskoj opštini. Apsolutno je neshvatljivo da i posle više od dva meseca nakon urgentnog zahteva za uvođenje privremenog veća, još nema odgovora. Do juče me je interesovalo kada će se Vlada odlučiti na taj korak, a zapravo više me ne zanima jer ne želim da budem jedini talac ni Vlade, a ni samih građana – istakao je Rankić.
I predsednik OO DS u Boru, dr Žika Golubović, koji je kandidat za predsednika privremenog organa, kaže da ni borskim demokratama nisu poznati tačni razlozi zašto Vlada dosad nije donela odluku o formiranju privremenog organa upravljanja.
– Svakog trenutka očekujemo detaljnije informacije o uvođenju privremenog organa. Borske demokrate uveliko rade na sagledavanju trenutnog stanja u gradu, i građani zasigurno sa uvođenjem prinudne uprave neće trpeti zbog raspuštanja Gradske skupštine, jer će sva odeljenja funkcionisati kao i do sada. Privremeni organ će donositi sva potrebna akta za nesmetano funkcionisanje opštine i svi poslovi koji su u njenoj nadležnosti biće na vreme obavljani – poručio je predsednik borskih demokrata.
Kad god da bude sastavljeno veće, pred njim će se naći ozbiljni problemi. Ključna opštinska javna preduzeća „Toplana“, „Vodovod“, Direkcija za izgradnju, Preduzeće za stambene usluge i vodosistem „Bogovina“, mesecima su u blokadi zbog višemilionskih dugovanja. Svim tim preduzećima je blokiran račun zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu i nemogućnosti da plate prispele obaveze. Više od 500 radnika strahuje za radna mesta.

Share

Ostavite odgovor