);

Примена Интернета у настави физичког васпитања

                                                                                                                            http://miraspasic.spaces.live.com    Спортска гимнастика прескоци

      http://miraspasic-atletika.spaces.live.com    Атлетика скок у вис и у даљ

 http://kolektivni-sportovi.spaces.live.com    Колективни спортови одбојка, кошарка, рукомет, фудбал, тенис

           Овим просторима се разбија стереотип и предрасуде које обично важе за наставу физичког васпитања.  Показано је  да се савремене методе електронског учења и учења на даљину веома успешно могу применити и на учење предмета који се никако не одвија за рачунаром. Вешто и необично употребљен социјални софтвер за активности наоко неспојиве са рачунарима и Интернетом. Добо умрежени лајв простори који информишу и мотивишу.

          Идеја да се ученицма приближи школа путем канала комуникације који су њима блиски, генерално није нова, али у области физичког васпитања, нарочито на нашим просторима, свакако јесте. Могућност да ученици на једном месту виде различите спортове и технике  сигурно ће им помоћи да систематизују знања стечена на часовима, науче када нису били присутни или се подсете нечега што су заборавили. Ученици можда немају мотивацију да сами претражују интернет у потрази за одговарајућим видео материјалима, али ако су линкови добро организовани и систематизовани, што је случај са просторима, онда то представља непроцењиву педагошку вредност.

         Пионирски подухват којем се свакако треба придружити и подржати га. Верујем да ће они једнога дана прерасти у велики, професионални вебсајт који ће бити референца и раскрсница многима који траже на Интернету информације из области спорта и физичког васптања.

 У Бору, 02.03.2010.год            

 Професор физичког васпитања Мирјана Спасић

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !