);

TV BOR: PRINUDNE AKTUELNOSTI, TV ZAJEČAR: RAZGOVOR SA BOŠKOM!

Dve TV, jedna bivša i jedna akutelna s regionalnom frekfrencijom, nadmetele su se sinoć u političkom programu koji je vrcao od ironično-tužnih zapleta i nelagodnih istupanja koja ove medije guraju na drugorazredni kolosek.


AUTOR: FILIP BRANKOVIĆ

Opada rejting TV Zeječar kao što i nivo reke Timok, srećom, opada, TV Bor je sve mutniji kao i nadolazeće bujice zatrovane Borske reke. Sinoćne emisije: TV Bor Aktuelnosti i TV Zaječar Razgovor s predsednikom, ne da nisu bile na potrebnoj visini profesionalnog zadatka, nego je najcelishodnije bilo, bar što se ove prve tiče, da su preskočene, namerno ili silučajno, kako to uveliko i nekontrolisano rade neke privatne lokalne TV stanice.
TV Bor je u promenljivom terminu , sad od 20 sati, emitovala “ u živo” emisiju Aktuelnosti zaodenutu razgovorom sa dvojicom od petorice članova tog dana postavljene Prinudne uprave. Pozavani su i ostali članovi “prinude”, ali se nisu pojavili, neki zbog završne kampanje u izbornom Negotinu, drugi, verujemo, iz taktičkih razloga. A taj razgovor u studiju nije ni trebalo organizovati. Prinudna uprava još zvanično nije konstituisana. Ovako su dvojica ljutih političkih protivnika, Branislav Rankić i Darko Mihajlović, bez gledanja u oči, razmenjivali misli, ideje i pritužbe bez pravog osnova i temelja. Doznali smo – ipak – da će biti više javnosti u radu, a možda i direktnih TV prenosa zasedanja “prinudne petorke”, što će, opet, značiti presedan. Doduše, u takvu mogućnost malo ko veruje, jer “žuti” neće dozvoliti radikalima da se razmahnu na opštinskoj TV. Utisak je da ovakva emisija, ishitrena i nepripremljena, bez više sagovornika i u odsustvu predsednika Prinudnog organa upravljanja, nije trebalo da se održi. Gledaoci su još više zbunjeni, a TV bez frekfrencije i perpsketive, s malim izgledima da samo proizvodi progarm, a neko drugi da ga emituje ( ko je taj drugi?) ostaje nemi svedok koji ne može da izađe iz sopstvene , nezahvalne sudbine. Biće najgore da se nastavi agonija ovog medija, umesto da se preseče nespokojstvo, pa makar i po cenu zatvaranja vrata.
TVZ, iako slovi za najgledaniju regionalnu stanicu u Srbiji, polagano gubi sjaj. To je pokazala i sinoćna emisija Razgovor s gradonačelnikom, ranije sa predsednikom. Zaječar je jedini u Timočkoj krajini sa statusom grada , dakle ta emisija je rezervisana za jednu ličnost i jedinog gradonačelnika na ovom prostoru. Jeste to privilegija, ali je i ova TV privatna, pa joj se i može, naravno u zakonskim granicama. Boško Ničić u svom maniru razgovara sa voditeljem i gledoacima. Voditelj strpljivo sluša, pokatkad nešto priupita, ali tako stidljivo da se to vidi “iz aviona”. Strah ili strahopoštovanje visi na svakom milimetru studija. Boško prekida dragog gledaoca kad god hoće, vodutelj ćuti, ne opopminje. Boško maltene izgrdi gledoaca koji pokušava da objasni kako se decenijama izdvaja dinar za vodoprivredu i vodotokove, ali efekti se ne vide. Boško ubeđuje da ni obaloutvrda od 3,80 metara nije garancija da se zaustavi stihija, ali prećutkuje da je moguće da se još kako ublaže posledice, što i vrapci znaju. Slušalac, veli, čeka pola sata, ali Boško ne dozvoljava ni 2o sekundi smirne kritike i dijaloga. Boško naziva Radmilu Gerov jadnicom, i to više puta, ne osvrćući se na njene argumente iz prethodne emisije i na istinu da nosi crninu. Ona, Radmila, grabi ka trećem mandatu, a Boško zaboravlja da je šest godina na čelu Zaječara. Ona, Radmila, u ulozi predsednika opštine, nije da nije sarađivala sa Ničićem i njegovim političkim saveznicima i prijateljima. Ali, to se zaboravlja. U emisji o poplavama i prevazilaženju nedaća, o pomoći i stradanju, nađe se, eto očevidnog belaja, i po koja politička zađevica na račun protivnika u smiraj predizborne tišine. Boško je i , tamo negde oko ponoći, pred završetak izborne kampanje, u ime svoje stranke, u plaćenom terminu, opet besedio iz sveg grla i obećavao brda i doline. Sve u već poznatom maniru. Nije u “Razgovoru” zaboravljen ni verbalni sukob sa Dušanom Petrovićem i DS-om napominjući “kako to oni misle da ja podnesem pravnu i političku odgvornost”…
Dok ovo pišemo, napolju veje sitan sneg, valjda da pokrije tragove naših sujeta, svađa i političkih podmetanja. A TV je, sve češće, poligon za takve “igranke” i varošarije. Nažalost!

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !