);
Breaking News

„Leontinina“ zelena kafa povučena iz prodaje

IZVOR: ALO

Posle otkrića „Alo!“ da se u Srbiji prodaju preparati zelene kafe za mršavljenje, a koji sadrže opasnu supstancu sibutramin, beogradski proizvođač tog napitka „Elefant ko“, čije zaštitno lice je Leontina Vukomanović, povukao je juče svoj proizvod „zelena kafa – napitak“ (u kesicama) sa tržišta.

Ovo je jedina kompanija koja je sa rafova uklonila zelenu kafu, dok se preparati od drugih proizvođača i dalje slobodno prodaju. Iz „Elefanta“ poručuju da će njihov preparat u kapsulama i dalje biti u prodaji, jer je prošao zdravstvena i naučna ispitivanja.
– Od 5. marta „Elefant ko“ će promeniti dobavljača sirovine za napitak „zelena kafa“, i od sada će sve sirovine biti nabavljene iz EU, zbog sigurnosti da ce biti ispoštovani svi standardi proizvodnje i u EU i u Srbiji – navodi se u saopštenju te kompanije. Podsetimo, crnogorsko ministarstvo zdravlja povuklo je prošle nedelje tri proizvoda na bazi zelene kafe jer je u njima otkriveno prisustvo sibutramina koji može izazvati ozbiljne kardiovaskularne probleme.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !