);
Breaking News

KOALICIJA DS-SPO POBEDILA NA VANREDNIM IZBORIMA U NEGOTINU, DRUGI SOCIJALISTI, DEBAKL NIČIĆA

IZVOR: TANJUG

Prema podacima izbornih štabova partija koje su učestvovale juče na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu, birači ove opštine najviše poverenja ukazali su listi „Za evropski Negotin“, koju čine Demokratska stranka i Srpski pokret obnove.

Oni će, prema prvim, još uvek nezvaničnim rezultatima, imati 12 odbornika u negotinskoj skupštini, jer su osvojili 24 odsto glasova.

Na drugom mestu je lista koju su činili Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija, sa 20 odsto glasova i devet mesta u skupštini, dok je na trećem Liberalno demokratska partija – Radmila Gerov, koja je osvojila 18 odsto glasova birača i imaće osam odbornika.

Svoje predstavnike u lokalnoj skupštini imaće i Srpska napredna stranka, zatim koalicija „Živim za Negotin “ – Boško Ničić i G 17 plus, Socijaldemokratska partija – Rasim Ljajić i Vlaška demokratska stranka.

Cenzus na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu nisu prošle dve partije – Srpska radikalna stranka, koja je osvojila samo tri odsto glasova i koalicija koju su činili Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Vlaška demokratska stranka Srbije za koju je glasalo 2 odsto birača u opštini Negotin.

Predstavnici prve tri partije, u prvom obraćanju javnosti, nisu imali ništa protiv da buduću vlast u Negotinu čini njihova koalicija, poput republičke skupštine, ali će sačekati proglašenje konačnih rezultata izbora od strane opštinske izborne komisije.

Demokrate u Negotinu već su proslavile pobedu, koju su potvrdili svi izborni štabovi partija koje su učestvovale na izborima.

Pravo glasa imao je 42.901 građanin, a izbori su se održavali na 72 biračka mesta – 17 gradskih i 55 u selima opštine Negotin. Na glasanje je od upisnog broja izašlo 47 odsto birača.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !