);
Breaking News

NIČIĆEVI PREDLAŽU PRIVATIZACIJU BORSKE TOPLANE

Na konferenciji za novinare Ničićevog Pokreta «Živim za Krajinu» založili se i za ponovno otvaranje autobuske stanice kako bi se našlo mesta za nezaposlene, što je prvi znak da je predizborna kampanja počela.
Na današnjoj konferenciji za medije Pokreta «Živim za Krajinu», rečeno je da bi najbolje bilo da se privatizuje JP Toplana ( taj «model» se već tri godine primenjuje u Zaječaru )  i na taj način izbegnu dosadašenji probelemi, prevashodno finansijskji.
U Toplani je juče održan jednočasovni štrajk zaposlenih. Oni su zahtevali uredne zarade, uplatu zaostalih doprinosa za radni staž i troškove prevoza. Zapretili su, ukoliko im se najhitnije ne ispune zahtevi, radikalnijim merama, mada je grejanje u gradu, već nekoiliko dana, izuzetno loše. Zbog mlakih radijatora u osnovnim školama časovi su smanjeni na 30 minuta. Građani svakodnevno otkazuju centralno grejanje, jer ne žele da plaćaju nekvalitetne usluge.
S druge strane, sva javna preduzeća, pa i Toplana, odavno su u finanijskoj blokadi . U boljoj poziciji nije ni opština u kojoj je uvedena Prinudna uprava čije je ustoličenje zakazano za ponedeljak.
Predstavnici Pokreta «Živim za Krajinu»  zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića založili su se  i za ponovno otvaranje autobuske stanice koja je poslednje  četiri godine, iako postoji preka potreba, neopravdano zatvorena. Poznavaoci političkih prilika veruju da je ovo prvi znak da je predizborna kampanja u borskoj opštini počela i da će se brzo proširiti i na ostale političke opcije. Oni će, naglašeno je, na predstojećim izborima biti u koaliciji sa nekom od političkih partija, ali nisu potvrdili ko bi to bio. Ukoliko G-17 u Boru ne prihvati koalicionog partnera sa «vrha», Ničićev Pokret, što je moguće,  onda je pitanje  ko bi to mogao da bude, s obzirom da su, sa njima, zasad, koliko je poznato, u «dilu», jedino Rankićevi  radikali.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !