);
Breaking News

Trubači dočekali šampionke Evrope

Reprezentativke Srbije u streljaštvu, koje su na EP u Merakeru osvojile četiri zlatne medalje, doputovale su u nedelju u Beograd.Direktor RTB-a Blagoje Spaskovski dočekao prvog strelca Evrope, Boranku Bobana Veličković

Bobanu Veličković dvostruku šampionku Evrope vazdušnim pištoljem (pojedinačno i ekipno), Andreu Arsović prvakinju vazdušnom puškom i članice šampionske reprezentacije pištoljem Jasnu Šekarić i Jelenu Arunović, dočekao je veliki broj prijatelji streljačkog sporta na aerodromu u Beogradu po povratku sa Prvenstva Evrope održanog u norveškom selu Merakeru.

Izvor: B92

Dobrodošlicu, uz trubače, su im poželeli i generalni sekretar Streljačkkog saveza Srbije Obrad Stevanović i Nenad Peković, direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisvljević, tehnički sekretar SS Srbije Marija Petrović, sportski direktor Crvene zvezde Vladimir Jevtić, trener Arsovićeve u Partizanu Dragan Donević, dugogodišnji trener Andree Arsović Janoš Juhas, trener Veličkovićeve u Boru 030 Boban Marković, brojni stručnjaci, predstavnici beogradskih klubova i članovi porodica.

Šampionke su darovane buketima cveća, a pozdravile su ih i dve članice juniorske reprezentacije Srije koja je u Merakeru osvojila zlato vazdušnom puškom Ivana Maksimović i Dragana Todorović, treća članica Katarina Biserčić je bila u Nišu.

Od prvih reprezentativnih akcija, sa Bobanom Veličković sam, najčešće u sobi, rekla je Andrea Arsović koja ima 23 godine.

Dogodilo se ono najlepše, da smo u Merakeru obe osvojile titule. Na ovom prvenstvu se sve ukolopilo da bude kako valja, ali nisam po svaku cenu jurila medalju, gađala sam za visok rezultat a tada najčešće dolaze i dobri plasmani.

Bobana Veličković (19 godina) je stasala u šampionku pod stručnim rukovostvom Bobana Markovića sa kojim radi beć desetak godina:

To što sam juniorka, bilo je na naki način rasterećenje, jer sam gađala u seniorskoj konkurenciji pa i da sam imala slabiji rezultat ne bi mi zamerili. Možda je i takav pristup doveo do dobrog rezultata.

Jasna Šekarić je pohvalila dve mlade takmičarke Veličkovićevu i Zoranu Arunoviž koja ima 23 godine:

Od naše reprezentacije se očekivala medalja To je veliko opterećenje, kao najiskusnija mogu sa time da se nosim, ali je bilo lepo što su i njih dve odlično podnele pritisak. Veoma smo se radovale ekipnom zlatu a još više kada je Bobana Veličković osvojila titulu. One su naša sjajna budućnost.

Srbija je u Merakeru osvojila četiri zlatne medalje, dve ekipne seniorke pištoljem i juniorke puškom, kao Bobana Veličković pištoljem i Andrea Arsović puškom.

Doputovala je i seniorska muška reprezentacija pištoljem (Damir Mikec, Andrija Zlati i Dimitrije Grgić) koja je bila četvrta. Ženska reprezentacija puškom, u kojoj su uz Arsovićevu bile i Aranka Binder i Jelena Živković osvojila je šesto mesto.

Stigli su i članovi muške reprezentacije puškom Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Dragan Marković, selektor Zoran Stojiljković i članovi stručnog štaba Mira Maksimović i Ivan Kvasnevski. Po broju najsjajnijih trofeja u disciplinama puška i pištolj od Srbije je na šampionatu u Merakeru bila bolja samo Rusija koja je imala šest zlatnih medalja. Druženje je nastavljeno na strelištu na Carevoj ćupriji.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !