);

Tužbe zbog neplaćenih računa za TV pretplatu

Zbog nepovoljnih globalnih ekonomskih kretanja Radio-televizija Srbije teško inkasira prihode od marketinga i pretplate. Pošto više od polovine para u kasu RTS-a dolazi od građana, ne čudi činjenica da javni servis najavljuje „pojačanu primenu mera za naplatu dospelih potraživanja“.

Medijski javni servis Srbije je tokom prošle godine, u svim regionima, pokrenuo postupak prinudne naplate potraživanja prema 116.000 građana, a ove godine taj broj biće veći za oko 85.000. Prema orijentacionoj računici RTS-a, imamo između 1,4 i 1,58 miliona domaćinstava koja su zakonski obveznici plaćanja pretplate za javni servis.

– Validna baza podataka o pretplatnicima ne postoji iz više razloga. Najpre, za naplatu je zadužen EPS koji nije centralizovao podatke, a ono što nama stiže od privrednih društava u njihovom sastavu potpuno je informatički nekompatibilno. Tu su uračunata domaćinstva u kojima niko ne stanuje duže vreme, brojila koja se nalaze u stajama, na pumpnim stanicama, u podstanicama grejanja, lift-postrojenjima, gde nema ko da gleda i sluša radio i TV program, kao i brojila u domaćinstvima koja su iskoristila zakonsku mogućnost oslobađanja obaveze plaćanja pretplate – kažu u javnom servisu.

OPŠIRNIJE>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !