);
Breaking News

Biće bolje i u Boljevcu

Prirodno blago Rtnja i Kučaja privuklo u ovu malu timočku opštinu investitore, pa ih ima više nego u susednom Boru i Zaječaru zajedno

Timočki Boljevac, još pod snegom, očekuje berićetno proleće. Tek sagrađena fabrika izvoziće vodu sa Rtnja, a iz druge fabrike u izvoz uveliko odlaze pelete od ovdašnje kučajske bukovine. Obilje šuma Boljevčani će iskoristiti i za izvoz industrijskog ćumura, a izvesno je da će proizvoditi i struju od vetra sa rtanjskih i kučajskih proplanaka i brzih planinskih vodotokova.

Investitori su već među Boljevčanima. U ovoj maloj timočkoj opštini ima ih više nego u susednom Boru i Zaječaru, zajedno. Prepoznali su dobre prirodne resurse i perspektivne programe. U veliku izvoznu fabriku za proizvodnju peleta, specijalno presovanog briketa, „Ist point“ Zorana Drakulića uložio je osam miliona evra, a u najsavremeniju fabriku vode Mića Jovanović, vlasnik beogradskog Megatrend univerziteta, 2,5 miliona evra. Drakulić gotovo celokupnu proizvodnju izvozi u Italiju, Jovanović uveliko pregovara o izvozu u Tursku i Arapske Emirate, a ima zainteresovanih i na afričkom kontinentu. Nemačka firma BTR, sa ulogom od tri miliona evra, već je u Boljevcu počela da gradi najveću fabriku industrijskog ćumura na Balkanu, a italijanska firma „Bontkom” iz Modene završila je sva istraživanja i ovog leta počeće da postavlja vetrenjače za proizvodnju struje.

OPŠIRNIJE >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !