);
Breaking News

PRIVREMENO VEĆE OPŠTINE BOR USVOJILO MERE ŠTEDNJE I NAJAVILO EFIKASNIJI RAD

U toku prvog «vatrenog krštenja» Prinudne uprave bilo je, i tokom, ali i posle ovog skupa, začkoljica, ljutnji, zanimljivih scena…

Privremeni organ upravljanja u opštini Bor, na današnjoj, zvanično prvoj sednici, posebnu pažnju posvetio je merama štednje i efikasniijem punjenju buđeta. Iako je član Prindune uprave, Branislav Rankić ( SRS ) izrekao niz sugestija na dostavljeni materijal, većinom glasova ( pet članova ) usvojeni su svi ponuđeni predlozi. Diplomirani pravnik Slobodan Badža jednoglasno je  postavljen za sekretara Privremene uprave.

Branbislav Rankić i načelnica Odeljenja finansija Danijela Jovanović izneli su podatke da je rigorozna štednje već uvedena i da  više nema mesta daljim restrikcijama. Navedno je puno primera, od zabrane prekomernog trošenja para za fiksnu i mobilnu telefoiniju do reprezentacije, upotrebe službenih automobila i putovanja u inostranstvo. U ovoj godini u organima upravljanja ( u toj oblasti su i ustanove kiulture i Sportski centar ) neće biti prijema novih radnika, jer je to odluka republičkih organa. Usvojeno je još nekoliko odluka koje su kasnile zbog nezasedanje opštinske skupštine. U diskusiji su učestvovali i članovi Prinudne uprave, Dragan Žikić, dr Žika Golubović i dr Predrag Balašević.

Iako je Branislav Rankić više puta podsetio je da su predlozi nekih odluka i zaključaka, najpre za mere štednje i povećanje cena taksi i poreza kako bi se popunio budžet, marketinški potez nove, prinudne vlasti, preovladalo je mišljenje da takav pristup nije loš i da će pomoći efikasnijem i plodotvornijem radu opštine.

Od zanimljivosti sa ovog , nesvakidašnjeg političkog  skupa za borske prilike, izdvajamo: Branislav Rankić je sedao odvojeno od ostalih članova Prinudne uprave. Rankić je pitao gde će biti njegova kancelarija i kome će da preda dužnost i da li su njegove dve fascikle na radnom stolu u kabinetu « u životu». Slobodan Badža je, ljut  na diskusiju Danijele Jovanović, oštro reagovao govoreći da će Odeljenje finansija, ne jedanput ili dva puta mesečno, nego svaki treći dan, ako zatreba, morati da podnosi izuveštaj o utrošku budžetskih para. Darko Mihajlovoić , verovatno iz taktičkih razloga, nije ni reč progovorio. U sobi, gde su do juče sedeli Ničićevi jurišnici, čekali su sindikalci kulturnih ustanova da , tek postavljenu Prinudnu upravu, podsete da nisu primili poslednju platu. Od novinarskih vedeta, najzapaženija bila je Salađana Tomić, nova nada TV Zaječar. Ona se opasno naljutila na gospodina Badžu, jer nije dobila materijal za sednicu. Mirsolav Radulović iz «Borkih novina» oštro je regaovao zašto su juče, na konferenciju za medije, pozvani jedino «B. probelm», TV Sezam i TV Bor… ITD.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !