);
Breaking News

U SPORTSKOM CENTRU MANJE RADNIKA, U ŠRIF- u 50 ZAPOSLENIH

Dr Žika Golubović, na konferenciji za novinare, najavio reševanje dvovlašća u Sportskom centru i ŠRIF-u i ponovno osnivanje Sportskog saveza, podsećajući da će se sigurno izbeći sukob interesa u upravnim odborima.

-Novi zakon o korupciji, koji stupa na snagu 1. aprila, ne dozvoljava kategoriju sukoba interesa. To ne važi samo za Bor, nego celu Srbiju. Ko god bude u toj poziciji, moraće da se odrekne jedne funkjcije. To je svima dobro poznato, pa i onima koji su danas postavljeni u upravne odbore javnih i nekih društvenih preduzeća – bio je odgovor na prvo pitanje dr Žiki Goluboviću, predsedniku Privremenog organa upravljanja u opštini Bor na današnjoj konferenciji za medije.

Na pitanje kakva sudbina čeka bivši ŠRIF, Golubović je odgovorio da se o tome uveliko raspravlja. Tamo su sada dva preduzeća, jedno u likvidaciji, a drugo, novo u – virtualnom smislu. Oni nemju frekvenciju i samim tim ne bi mogli da rade. Tamo je zaista dvovlašće. Konkurisaćemo, naglasio je,  za novu frekvenciju i stvoriti jedno preduzeće. Biće mesta najviše za 50 zaposlenih. Što se tiče Sportskog centra,  tamo ćemo doći do najbezbolnijeg rešenja. Nemamo uslove da svi ostanu u firmi, ali ćemo doći do optimalnog broja zaposlenih.

-Sportski savez će morati da postoji. Sada ćemo komisijski deliti novac sportskim klubovima, ali to ne može dugo da traje. Objavićemo javni konkurs sa jasnim kriterijumima i ko ih ispuni, dobiće sredstva za aktivnost. Tamo će biti mesta za najviše dvoje zaposlenih- rekao je Golubović.

Sledeća sednica Prinudne uprave biće održana do kraja ove nedelje, a na dnevnom redu biće samo jedna tačka – usvajanje privremenog budžeta za ovu godinu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !