);
Breaking News

DIREKTORI STRUČNJACI, A NE POLITIČARI

Saopštenje DS-a Bor nakon jučerašnje konferencije za novinare.


Sve vreme, od kada je bilo jasno da će u Opštini Bor biti uvedeno Privremeno veće, javnost je sa raznih strana bila neprekidno izložena raznim „informacijama“ o tome kakav će biti sastav Veća, ko će biti u njemu, ko će biti direktori javnih preduzeća i javnih ustanova. Ove glasine dodatno su uznemirivale naše sugrađane koji već mesecima žive pod konstantnim pritiskom. Ljudi su prirodno uznemireni zbog neizvesne budućnosti i katasrofalnog stanja u koji je dovedena Opština zbog neodgovornog rukovođenja u prethodnom periodu.
Demokratska stranka je spremno dočekala uvođenje privremenog organa i spremna je da na sebe primi breme velike odgovornosti koji je pred nama u narednom periodu. Mi želimo da kažemo građanima Bora da smo tu da, barem malo na sebe primimo, deo njihovih muka.
Zato je bilo vrlo teško odlučiti se kome će se u narednom periodu poveriti odgovornost rukovođenja javnim preduzećima i ustanovama. Iako pojedine stranke žele da prikažu da se tu delio nekakav kolač, a da su upravni odbori dobijani na lutriji situacija je potpuno drugačija. Voleli ba da nam se argumentovano obrazloži kakav je to dobitak preuzeti preduzeća koja su u konstantnoj blokadi računa, a blokade se mere stotinama miliona dinara. Kriterijum izbora direktora nije bila njihova stranačka pripadnost već stručnost. Direktori JP Toplana, Centra za kulturu, JP Bogovina nisu članovi Demokratske stranke, pa ipak ih je stranka predložila kao svoja rešenja. Nisu svi direktori menjani, menjani su samo oni koji nisu dobro radili. Odluku nismo donosili preko kolena. Tamo gde je situacija jako loša procenjujemo i dalje kako da najbezbolnije i najefikasnije rešimo problem. Zato nismo „sekli“ pri odlučivanju u vezi Sportskog centra.
Demokratska stranka je velika stranka pa samim tim i odgovorna politička opcija. Mi smo dovoljno hrabri da izađemo iz mraka ciničnih komentara i neosnovanih kritika i da se suočimo sa situacijom. Znamo da je najlakše kritikovati, a sa druge strane ništa ne preuzimati dok brod tone. Ne tražimo krivca u svima već predlažemo rešenja. Spremni smo da svakom pogledamo u oči, spremni smo da priznamo grešku ako smo je učinili, spremni smo da prihvatimo i rešenja i predloge drugih stranaka ako je to u interesu izlaska iz ove katastrofe. Samo nismo spremni da ne radimo ništa i mudrujemo.
Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje kojima je Opština Bor na srcu da nam pomognu da zajedno izađemo iz ovog beznađa, kaže se u saopštenju za medije Demokratske stranke u Boru

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !