MLAĐAN DINKIĆ SUTRA U OPŠTINI I RTB-u BOR

U RTB BOR će, sutra, trećeg dana Uskrsa, simbolično, u prisustvu ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića i ostalih predstavnika Vlade, kao i stručnjaka kanadske firme SNC “Lavalin” (glavnog projektanta za novu Topionicu bakra), biti predstavljena Studija za gradnju nove, savremene topionice.  Sutra će, na površinskom kopu rudnika Veliki Krivelj, biće predstavljen novi kamion kiper  nosivosti 220 tona.

Kako je novinarima rečeno u Basenu Bor, nova topionica stajaće 130 miliona dolara i počeće da se gradi ovog proleća, a kada, 2014. godine bude završena, imaće dovoljno sirovima za preradu iz sopstvenih rudnika u Boru i Majdanpeku. RTB će, kao i kod izgradnje topionice, uz pomoć i garancije države, gotovo potpuno obnoviti dotrajalu rudarsku mehanaizaciju. Iz Belorusije i Japana stiže deset kamiona-kipera nosivosti 220 tona, kao i neophodni uvozni buldožeri, bagaeri, grejderi i bušilice. Zahvaljujući ovoj, saveremnoj i moćnoj opremi, najkasnije za tri godine, udvostručiće se skidanje raskrivke i proizvodnja bakarne rude.

MINISTAR DINKIĆ  sutra je najpre u RTB-u, potom dolazi u opštinu Bor, gde će razgovarati sa članovima privremenog veća. Popodne je organizovana tribina sa građanima. Dinkić će uveče gostovati u emisji Aktuelnosti RTV Bor.

Share

Ostavite odgovor