);
Breaking News

DAČIĆ U BORU: STVARAMO NARODNU MILICIJU

Uskoro Zakon o privatnom fizičko-tehničkom obezbeđenju . Postoje saznanja ko bi mogao da puca u navijača na beogardskoj “Marakani”. “Paradu ponosa” odobravaju političari, policija samo obezbeđuje skup.

Autor: B.Filipović, D. Popaz

-Pomoći ćemo da se Policijska uprava Bor kadrovski i tehni;ki opremi kako bi se dostigli evropski standardi. Na taj način osiguraće se poverenje građana i uslovno vratiti stari nzaiv narodne policije- rekao je danas novinarima u Policijskoj upravi Bor ministar srpske policije Ivica Dačić naglašavajući da je obezbeđen stabilan red i mir u državi uprkos oprvadanom socijalnom nezadovoljstvu građana.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dačić je naglasio da se užurbano priprema Zakon o privatnom fizičko-tehničkom obezbeđenju , jer je izuzetno važno ko može i pod kojim uslovima da se bavi tim poslom. U privatnom sektoru bezbednosti je veliki broj ljudi, više ih je nego u redovima državne policijske službe, što je logično. Zakonski će se regulisati ko ima pravo, ovlašćenje i ostale potrebne standarde da se priključi ukupnom sektoru obezbeđenja.

– Za događaj na beogradskoj “Marakani”postoje saznanja ko je mogao da puca u navijača. Ranjeni mladić to neće da kaže, jer je očigledno reč o istoj grupi. U izgredima na sportskim stadionima ili u slučaju takazvane “Parade ponosa” moraće da se apsolutno isključi politika. Političari treba da se izjasne jesu li za “Paradu ponosa”, kao što je svuda u svetu, ili nisu, a obaveza policije jeste da obezbedi takve skupove. Policjia ne može da rešava političke probleme, već da se bavi zaštitom građana i njihove imovine- zaključio je Ivica Dačić.

U Flotaciji rudnika “Veliki Krivelj” potpredsednik Vlade istakao je da ukoliko RTB Bor ne radi dobro, onda nije dobro ni za celu Srbiju. Kombinat bakra je važan za državu i zato je od nacionalnog inetresa. U prvom planu je revitalizacija celog sistema. Prervashodna je nabavka savremene oprema za proizvodnju i preradu bakra, što će podići ukupnu vrednost kompanije. Zao se već od iduće godine očkuje profitabilno poslovanje. Nacionalni resursi kakav je Bor ne mogu se tako lako rasprodavati.

Dačić je podsetio i na informaciju dobijenu od generalnog direktora RTB Blagoja Spaskovskog po kojoj će Basen za mesec-dva početi da plaća sve doprinose, a uskoro i utrošenu električnu energiju.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !