DIREKTOR JONOVIĆ NE OSEĆA SE ODGOVORNIM ZA HAOS U SPORTSKOJ USTANOVI “BOR”

Direktor u ostavci Ustanove Sportski centar “Bor” Saša Jonović obavestio novinare da nije odgovoran za stanje u toj firmi bez obzira na prozivke iz Prinudne uprave

Nisam odgovoran za neposlovanje Ustanove Sportski centar Bor, jer osnivač, dakle opština Bor, nije preduzeo odgovarajuće mere da se ponovo otvori restoran “Medalja”, da rade zatvoreni bazeni i da se ustanovi cenovnik za  usluge, prevashodno za naplatu korišćenja  sportskih dvorana i terena. Štaviše, zaposleni u  ovoj Ustanovi primili su prvi deo plate za februar, a svi ostali za ceo mart.  Zar je to u redu – upitao se na današnjoj konferenciji za medije Saša Jonović, direktor u ostavci Ustanove Sportski centar podsećajući da je nezadovoljan sinoćnim TV istupanjem predsednika Privremenog organa upravljanja u opštini, dr Žike Golubovića. On je još dodao da je neophodno da se obezbedi 2 miliona dinara kako bi se osposobili otvoreni plivački bazeni za predstojeću sezonu, ali moraće da se plati i dug za struju  kako objekti na aerodromu ne bi više bili u mraku.

Na pitanje novinara koliko je potrebno radnika u ovoj firmi za sve poslove, Jonović nije imao precizan odgovor. Naglasio je da su jedini prihod od zakupa 15 prodajnih objekata i VIP-ovih predajnika na krovu zgrade Centra.

Da podsetimo, Dr Golubović je u TV nastupu rekao da je moguće da se problemi u Sportskom centru reše za najviše 20 dana. Kakva sudbina očekuje 150 zaposlenih od kojih je, po ranijim Golubovićevim izjavama, prekobrojnih najmanje 80, još nema pravog odgovora. Pouzdano se, zasad,  zna da će lokalni izbori biti uskoro raspisani. Iz nekih partija najavljuju da je to 20.jun, “jer se većim partijama žuri”.

Share

Ostavite odgovor