Za 1. maj sunčano i toplo

Građani koji su strahovali da će im zbog lošeg vremena prvomajski uranak ove godine propasti prevarili su se. Prognoza kaže da se u Srbiji u subotu očekuje lepo i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama između 22 i 28 stepeni, dok bi pljuskovi u popodnevnim satima mogli da iznenade samo stanovnike zapadnih delova zemlje.

Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kaže da se u Srbiji toplo i lepo vreme očekuje tokom sva tri praznična dana.


– Popodnevni pljuskovi mogući su samo u zapadnim delovima, dok će u istočnom delu Srbije prvomajski praznici proći u znaku suvog i toplog vremena. Maksimalne dnevne temperature tokom subote, nedelje i ponedeljka kretaće se između 22 i 28 stepeni – kaže Todorović.

Slične vremenske prilike, kaže on, očekuju se i u zemljama okruženja. Popodnevni pljuskovi tokom sva tri praznična dana očekuju na severnom Jadranu u Sloveniji, većem delu Hrvatske, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori zbog čega bi oni koji putuju u neku od tih zemalja trebalo da spakuju i kišobrane. Građanima koji putuju u Grčku ili Bugarsku kišobrani tokom praznika neće trebati jer pljuskova u tim zemljama neće biti.

Izvor: Blic

Share

Ostavite odgovor