);

BORSKO JEZERO OSTALO VERNO TRADICIJI

Na Prvomajskom uranku okupilo se između deset i 20.000 Borana i njihovih gostiju.

Na Prvomajskom uranku, po sunčanom, toplom danu, okupilo se između deset i 20.000 ljudi, najviše mladih. Nije bilo kao nekada besplatne jagnjetine i hladnog piva, ali se lepo zabavljalo i družilo. Na velikoj plaži smenjivala su se kulturno-umetnička društva iz Bora i okolnih sela, a kod hotela „Jezero“ svirali su lokalni bendovi. Ugostitelji su se potrudili da  bude svega i svačega, najviše specijaliteta sa roštilja.  Odmor u prirodi, uz vašarske rekvizite, zalogaj i kapljicu, svakome su prijali. Autobusi su bespaltno prevozili Borane, a saobraćajna policija nije dozvolila gužvu. Saobraćjaci su  besprekorno obavili svoj posao, čini se, kao nikad ranije.

Prvi put pojavila se i „zelena policija“, borski izviđači upozoravali su na bacanje smeća gde mu nije mesto.  Hotel „Jezero“, nakon više godine, otvorio je vrata i ponudio  prostrane terase na uslugu.

-Uspeli smo bez estradnih zvezda i puno para da organizujemo jedan od najlepših Uranaka. Uz pomoć opštinskog sindikata, Komunalnog preduzeća, Poolicijske uprave, Bortravela i RTB-a, okupili  smo hiljade ljudi na jednom mestu. Praznik na Jezeru prošao je bez izgreda, onako kako i priliči Boru. Tradicija je sačuvana na najlepši način- izjavio je Darko Mihajlović, član Privremenog organa upravljanja u opštini Bor, glavnog organizatora prvomajskih druženja.

U nedelju su autobusi besplatno prevozili Borane do Zlota i Stola na tradicionalni sabor meštana okolnih sela i planinara.

Na fotografijama našeg fotoreproretra prikazujemo još jedan delić atmosfere sa Borskog jezera.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !