);

Zlatica Broz: Tito je bio i dedek i državnik

Jednog jutra na Brionima, pre nego smo otišli na doručak, još u pidžamama, brat Joška i ja strčali smo iz sobe niz stepenice i srušili dedin šešir i još neke stvari, tada nas je on zagrlio i rekao kako su mu to najlepši trenuci života.

Ovim rečima Zlatica Broz počinje za Tanjug priču o svom dedi, “dedeku“, državniku i vodji Josipu Brozu Titu (1892-1980), čije je predsednikovanje obeležilo drugu polovinu 20. veka u nekadašnjoj Jugoslaviji.

“Moja prva sećanja na dedu datiraju iz veoma ranog detinjstva jer smo brat i ja, nakon razvoda roditelja ostali pod njegovim okriljem, živeli smo u kući pored rezidencije, a čuvale su nas teta Saveta i Marija, kao i njegova supruga, teta Jovanka“, objašnjava Zlatica.

Titov odnos prema unicima, bio je veoma neposredan, svaki susret i doživljaj je bio prirodan, kaže Zlatica i dodaje kako je imala priliku da dedu vidi u raznim situacijama – i kada radi, ali i kada se igra sa decom.

Umeo je da kaže kako mu je teško jer revolucionari ne mogu da imaju porodicu i teško ju je uklopiti u život prepun obaveza, dodaje Zlatica.

Izvor: Blic OPŠIRNIJE>>>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !