);

MINI BASKET TURNIR – BOR 2010

Košarkaški klub „BasketBor“ je u okviru svoji redovnih trenažnih i takmičarskih aktivnosti organizovao turnir u mini basketu, u okviru proslave Đurđevdana – opštinske slave. Turnir je odigran po pravilima mini basketa i na njemu su učestovovali devojčice i dečaci godišta 2000. i mlađe. Učestovovalo je 12 ekipa iz Bora, Zaječara, Negotina i Boljevca i to:

KK „BasketBor“ 1                                KK „BasketBor“ 2
KK „BasketBor“ 3                                KK „Bin“ Zaječar 1
KK „Bin“ Zaječar 2                              KK „Bin“ Zaječar 3
KK „Rtanj“ Bor                                    KK „Bor RTB“
KK „Hajduk Veljko“ Negotin              KK „Mladost“ Zaječar 1
KK „Mladost“ Zaječar 2                      KK „Mladost“ Zaječar 3

Organizator je odlučio da sve ekipe odigraju po dve utakmice što je i učinjeno a dogovorom svih učesnika odlučeno je da se ne formiraju tabele, već da sva deca učesnici (njih oko 180) dobiju iste nagrade. Svaka ekipa dobila je pehar u trajno vlasništvo, a svi učesnici dobili su medalju kao uspomenu na odigrani turnir.

Mini basket se inače igra po nešto drugačijim pravilima, visina koševa je na 2.60 metara (standardna visina 3.05 metara), teren je nešto manji i princip je da sva deca moraju da odigraju minimum deset minuta po utakmici. Na taj način postiže se da svih budu zastupljeni a sam rezultat je u drugom planu.

Plan KK „BasketBor“ je da na jesen ponovo napravi ovakav turnir i na taj način dodatno popularizuje košarkaški sport u gradu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !