);

ZAPALJENI „AUDI 6“ RUKOMETAŠICE TANJE MEDVED U ZAJEČARU – NIŠTA NIJE NAIVNO

Ovo je izuzetno važan događaj o kome ne smeju da prećute ni zaljubljenici u politku zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića koji je, apsolutno je sigurno, uticao i na uništenje borskog ženskog rukometa. Ali, i na sopstvenu štetu !

Spaljeni luksuzni automobil rukometašice RK „Zaječar“, Tatjane Tanje Medved,    nakon Dana opštine Zaječar, između  4 i 5 sati ujutru u  zaječareskoj ulici Nikole Pašića, niti je slučajan, niti su policiji još poznati detalji. Sigurno je –  u tom događaju ništa nije naivno, niti, daj Bože,  slučajno. Već vremešna zvezda imala je i komentar na TV Zaječar, kao  i Boško Ničić, gradonačelnik, ali i „alfa i omega“ ženskog  rukometa u Zaječaru, a veruje se i u Srbiji.

-Drago mi je što niko nije povređen. Ne bi bilo dobro da je namerno učinjeno Automobil je osiguran – rekla je Medved.

Ona je tog dana trebalo da ima oproštaj od karijere koju je započela pre više od 15 godina kada je u Jagodini, pred sam susret sa „Borom“ za ulazak u Prvu ligu, došla da – uz pomoć Velje Jovanovića, tadašnjeg „malog Boga“ za rukomet u Jagodini, i  kasnije delegata i sudije rukometnog, a danas i izuzetno uticajnog u RKS – „uništi“ ekipu iz grada bakra.

-Policija treba da obavi brzu i efikasnu istragu. Ne sme da se ćuti zbog već poznatog „istraga je u toku“. Policija predugo ne pronalazi autore fašistički ispisanih grafita po Zaječaru. Ovo  je delo bezumnih ljudi.

Eto, Ničić se još jedanput, otvoreno i bez pardona ( nismo celu izjavu parafrazirali )  obrušio na policiju.

U Boru i rukometnom životu Srbije i danas veruju da su Ničić i Blagoje Spaskovski, generalni RTB Bor, doprineli da se uništi prvi prvoligaš i superligaš iz Timočke Krajine – RTB Bor. Prvi od šefova  što je hteo da se, na taj način, pretpostavlja se,   pokaže kao „veliki Zaječarac iz Bora i Braćevca “ i rukometni šef ove zemlje, drugi da bi mu drugarski i , možda i politički, i ko zna kako, pomogao u svemu tome. Zar ne bi bolje bilo da su i Bor i Zaječar imali jake rukometne ekipe? Ova priča, naravno, i ne treba  da bude u kontekstu Tatjaninog spaljenog, luksuznog  automobila, i verujemo da nije, ali od transperetnog u toj celoj euforiji ( recimo kako su i koliko plaćene rukometašice „ grada kristala“) – nema ni prvog slova.  Istraga policije pokazaće šta se to dogodilo sa nečuvenim spaljivanjem automobila  poznate sportiskinje. Ipak,  da nešto nije u redu sa svim okolnostima oko rukometa u Zaječaru, još više u Srbiji, to je svakom poznavaocu te problematike jasno. Moguće je i POLICIJI! I to odavno.

I to je još jedan razlog da se ne optužuje – još više sumnjiči, i na taj način, i u prilikama i neprilikama,  policija koju ne treba braniti zbog  nekih grešaka za koje je, sigurno je, i sama  svesna.  Treba , bar malo, gospodine Ničiću,  poći i od sebe i svoje politike, i svog građenja interesa i neintersa , obojenog imidža, svojih  mogućnosti i potreba društva. Nisu li ovo preteška vremena za egzibicije i promocije u nedogled?

AUTOR: Marko Draganić

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !