);

ZAŠTO SE “VELIKI STRUČNJAK” BLAGOJE SPASKOVSKI ENERGIČNO OBRAČUNAVA SA NEISTOMIŠLJENICIMA?

’’RTB  je  veliki dužnik, javnim sistemima, preduzećima, dobavljačima i fondovima, iako je država već otpisala tri četvrtine  dugovanja.Vlada je dovođenjem na čelo RTB-a ’’Bor’’ Blagoja Spaskovskog, pokazala svima nama da su brzo zaboravljene njegove ’’zasluge’’ iz vremena kada je bio udarna pesnica  SPS-a. I tada mu je prioritet bio obračun sa neistomišljenicima, a sada to čini sa još većim žarom. ’’Veliki stručnjak’’ nam se vratio, ali sa ciljem da dokaže da su svi drugi nestručni i nesposobni’’, kaže se u jučerašnjem saopštenju za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije.

’’Koji su to postignuti rezultati kojima se Blagoje Spaskovski hvali?

-Zaposlio je penzionere, a mladima poručuje da mu je za njih žao, ali da nastave da uče i putuju.

-Da li misli da mu zaposleni i građani Bora veruju u netačne i prepravljane rezultate poslovanja RTB-a?

-Da li će za loše poslovne odluke u zadnjih 20-30 godina i dalje da krivi druge, a da sebe zaboravlja?

-Iako je cena bakra porasla 2,5 puta od kada se vratio (oktobar 2008. godine), zarade su ostale iste.

-Priču o fantastičnim uštedama u proizvodnji ne potvrđuju toliki gubitci u prošloj godini.

DSS daje ovo saopštenje sa iskrenom željom i nadom za bolje sutra našeg giganta, RTB-a Bor. Događaji u i oko RTB-a nisu dobri. Zastarela tehnologija, pad cene bakra, manji procenat u rudi, doveli su do bitnog smanjenja proizvodnje, do smanjenja broja zaposlenih, zbog restruktuiranja RTB-a, a time i do težeg života svih nas koji živimo u Boru. Ohrabruju nagoveštaji o izgradnji nove topionice za koju treba 135 miliona evra,  ali ta obećanja dolaze od istih onih koji su mnogo toga obećavali, samo dok  prođu izbori.

Kao paralelu, dovoljno je istaći činjenice da su u vremenu kadrova iz DSS, isplaćene tri zaostale zarade, isplaćene sve jubilarne nagrade za 10 godina unazad, uvećane za duplo, a oprema je nabavljana iz prihoda, a ne dodatnim kreditima i zaduživanjem. Tada su sve snage usmeravane na što pozitivnije poslovanje, dok su sada gubici u RTB oko 60 miliona dolara, a to se predstavlja kao pozitivno.

DSS ne prihvata potpunu privatizaciju RTB-a, jer će to obezvrediti stogodišnje ulaganje sopstvenog rada ovdašnjeg stanovništva u izgradnju RTB-a. DSS vidi RTB isključivo kao mešovito preduzeće sa većinskim državnim vlasništvom, pri čemu će  strateški partner imati obavezu da u rudnike Bor i Majdanpek investira najmanje 200 miliona dolara. Osim toga, DSS se zalaže i da: sačuvamo sadašnja i otvorimo novih 1.000 radnih mesta u RTB-u, da privučemo investitore, pokrenemo privredu i unapredimo preduzetništvo, da unapredimo ekologiju i da Bor bude grad čistog vazduha.

Sve učinjeno pokazuje da DSS ume da radi, da obećanja ispunjava-mi držimo reč!’’, zaključuje se u saopštenje DSS-a.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !