);

SPASKOVSKOG ČEKA ČELNO MESTO NA LISTI G-17

Pokušaj generalnog kombinata bakra da kombinuje na više strana – i da bude glavni iz senke –  očevidno neće uspeti, ali i ostali se spremaju za izbornu trku iako nemaju jaku zaleđini kao Spaskovski, ne računajući DS I SNS

Iako još nije potvrđeno, Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor, naći će se na čelu liste G -17 plus na loklanim izborima u Boru zakazanim za 20. jun. To je navodno odluka Mlađana Dinkića koju Spaskovski, hteo ne hteo, i bez obzira na nedavnu odluku Skupštine Basena da se “generalni ne bavi politikom”, nevoljno će prihvatiti  ukoliko želi da ostane na glavnokomandujućoj poziciji  kombinata bakra. Poznato je da Spaskovski obožava fotelju i  zato se s pravom očekuje da bude čelni na listi Dinkićeve stranke. Čak je i novi Dinkićev pulen, Boško Ničić mudro izjavio u “Novostima” da  je ustavno pravo svakog građanina, pa i Spaskovskog, da bira i da bude biran. U prevodu to znači da i Boško oberučke podržava ministra Dinkića i od nedavno svog partijskog partnera. Dojučerašnjem drugu Blagoju ne preostaje ništa drugo nego da se prikloni partijskoj disciplini svog ministra u Vladi, mada se to neće svideti ni prijateljima  sociajlistima, ni DS-u, ni naprednjacima… Jer, mesto generalnog RTB ne čekaju samo prekaljeni stručnjaci i privrednici, nego i Mlađini mlađani politički saoborci,  profesor Vušović i recimo Jevrić iz Majdanpeka, i ne samo oni. Tako je to kod nas, prvo politika, pa tek onda “sve ostalo”…No, drug Blaža će se svim snagama boriti da se iskobelja iz kandži G -17 koja je zasigurno isplanirala jedno 20, 25 odsto glasova iz RTB. Bez Blagoja , i njegovih penzionera i dugogodišnjih zaduženika po dobru, taj cilj je teško ostvarljiv.

Na listi DS neće se pojaviti Mile Paripović, ne zbog  Spaskovskog, već zbog prinicipijalnog stava da ne može u isti stroj sa SPO, Nebojšom Popovićem i Milivojem Mikijem Janoševićem koji je sada u devetoj partiji po redu, Vlaškoj demokratskoj stranci sa sedištem u Negotinu, gde je, pretpostavlja se, uticajan i predsednik Okružnog odbora “žutih”, Siniša Puljecević. /ne/ uspešni načelnik Borskog okruga.

Ko će u DS biti na vrhu odborničke liste, još se ne zna. Najverovatnije dr Žika Golubović, ali se ne predaje ni abiciozni Darko Mihajlović.

Kod Nikolićevih naprednjaka to je gotovo sigurno dr Zlata Marković. Boško Ničić traži kandidata, jer Mirković nije po volji mnogima, ponajviše socijalistima i G-17, mada je sačinjena i  Unija regiona u kojoj je, još neki dan ( preimenuje se u Pokret za istočnu Srbiju ) , Pokret “Živim za Krajinu”.

U DSS prvi bi trebalo da bude član Opštinskog odbora Dragan Markovic, dok je u Novoj Srbiji neprikosnoven Žarko Žare Timotijević. I LDP će sam na izbore, a ko će biti na čelu nije toliko ni bitno.

Za sada je DS prigrlio SPO i Vlašku demokrastku stranku, G – 17 je u savezu sa Ničićem i  Rasimom Ljajićem koji će u Boru  “odneti” deo pristalica SPS-a.

Radikali su prvi predali listi i na njoj je , kao i uvek, prvi Branislav Rankić. Imena, isto tako svih 35 kandidata, predali su Izbornoj komisiji i Šajinovi Romi i dr Balaševićevi Vlasi. Lideri stranaka su prvi na listama.

No, biće još kandidatskih listi različitih, manjih političkih opcija koje sakupe 1.050 potpisa, što i nije tako teško.

Kod SPS, zasad, prvi na listi je Dragan Žikić, drugi je profesor Knežević, treći Buda Milutinović. Uz socijaliste je i PUPS. Gde će u Boru novoosnovana stranka Dragana Markovića Palme ostaje da se vidi, mada ni to nije toliko važno.

Povrh svega: predstavnici PUPS-a sinoć su obišli jedan broj penzionera nudeći pakete namirnica težine 15 kg. svima čija su primanja manja od 15.000 dinara mesečno.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !