);

B=92: U Boru mirna predizborna kampanja

Iako je do vanrednih lokalnih izbora u Boru ostalo samo mesec dana, u ovom gradu još uvek nema uobičajenih predizbornih aktivnosti.

Izbornu listu su do danas predale samo Srpska Radikalna stranka i koalicija Romske partije i Vlaške demokratske stranke Srbije.

Vanredni Lokalni izbori u opštini Bor zakazani su za 20 jun. Na ulicama Bora ovih dana može se videti tek po neki usamljeni stranački poster. Iako je predizborna kampanja zvanično počela u ovom gradu kao da se ništa ne dešava.

Nema bilborda sa kojih lokalni politički lideri obećavaju boljitak Boranima, nema flajera, plakata, a ni stranačkih aktivnosti sa građanima.

Predizborne aktivnosti,većine stranaka u Boru ovih dana se svode na završavanje izbornih lista. SRS je prva završila ovaj posao i naćiće se na mestu br. 1 na izbornoj listi.

Do jučerašnje partijske kolege Srpskih radikala, Srpski naprednjaci na izbore će izaći takođe samostalno. Iako se u štampi pojavilo da su naprednjaci u Boru raspoloženi da posle izbora sarađuju i sa demokratskom strankom to će prema rečima dr Zlate marković, poverenika SNSa u Boru ipak odlučiti centrala u Beogradu.

A i od centrale Demokratske stranke u Beogradu se očekuje da javi i da li će ova partija u Boru samostalno izaći na izbore.

Na izborima u Boru će sigurno učestvovati i LDP, DSS, SPS, Jedinstvena Srbija, G17, SDP i pokret Živim za Krajinu, ali ko, skim i kako za sada je nepoznato. Ono što se do danas zasigurno zna u Boru, je da su skoro sve političke opcije u poslednjih 15 godina duže ili kraće bile na vlasti i da su sve kako kažu spremne da priznaju greške iz prošlosti, ali i obećavaju da ukoliko ponovo osvoje vlast više neće grešiti.

Na fotografijima foto reportera Medija centra deo zida zgrade Kocka izlepljen je raznim plakatama i obaveštenjima, ali ne i predizbornim porukama. Jedino se u centru grada, od pre dve nedelje, mogu videti plakati Borskog pokreta.


Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !