);

Svi u kampanji na Kosovu, Bor zaboravili?

Bor i Zlot danas posetila predsednica Narodne Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović

Do održavanja vanrednih lokalnih izbora u opštinama Kosovska Mitrovica i Novo Brdo ostalo je još tri dana, predizborna kampanja se zahuktala, pa su učestale i posete zvaničnika iz Beograda Kosovu i Metohiji, dok u Boru, gde će izbori biti održani 20. juna, političari još nisu krenuli u borbu za glasove.

Izvor: Blic – M.C.

Bor je do sada posetio samo lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kada je predavao izbornu listu. Danas je u Boru i Slavica Đukić Dejanović, predsednik Narodne Skupštine Srbije i istaknuti član SPS-a. Kako nezvanično saznajemo, sutra u Bor stiže i predsednik Republike i predsednik vladajućeg DS-a, Boris Tadić. U poseti Kosovu i Metohiji bili su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je posetio Srbe u povratničkom selu Novake kod Prizrena, a Kosovsku Mitrovicu su obišli i ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, politički direktor G17 plus Vladimir Ilić. Kampanju SRS podržao je Dragan Todorović, dok je na završnoj konvenciji SPS u gradu na Ibru bio i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije Branko Ružić, kao i ministar prosvete Žarko Obradović. Kosovsku Mitrovicu je obišao i lider SDPS Rasim Ljajić. SNS je na Trgu Šumadija održala završnu konvenciju, a govorili su predsednik stranke Tomislav Nikolić i njegov zamenik Aleksandar Vučić. Za večeras je najavljena završna konvencija DS kojoj će prisustvovati ministar za Kosovo Goran Bogdanović, dok je na završnu konvenciju DSS najavljen dolazak Slobodana Samardžića. Te večeri, kako je planirano, trebalo bi da bude održan i koncert rok sastava „Riblja čorba“.

Euleks je juče srpskim zvaničnicima zabranio nenajavljene posete Kosovu i Metohiji, iako su u toku predizborne kampanje. Ministar Goran Bogdanović zatražio je od misije Euleks da hitno povuče odluku. „Od Euleksa tražim da hitno povuče ovakvu odluku jer, u protivnom, našu saradnju i odnose ozbiljno dovodi u pitanje“, istakao je Bogdanović.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !