);

„VELIKO SPREMANJE U SRBIJI“ I U BORU 5. JUNA

Na prvom sastanku Opštinskog štaba za realizaciju radne akcije „Veliko spremanje Srbije“, koja će biti realizovana 5. juna u okviru obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine u svim opštinama u Srbiji, razgovaralo se o radilištima na kojima će biti angažovani učesnici ove akcije. Štab broji 12 članova imenovanih od strane Predsednika privremenog organa Opštine, a čine ga predstavnici Opštinske kancelarije za zaštitu životne sredine, JKP „3. oktobar“, predstavnici sviih đačkih parlamenata i srednjih škola, NVO koje aktivno učestvuju u ekološkim akcijama u Boru, kao i predstavnici nekoliko romskih udruženja.

Na Svetski dan zaštite životne sredine, u subotu, 5.juna, radiće se na čišćenju i odvoženju deponija na nekoliko gradskih i prigradskih lokacija: ogromna deponija šuta iza zgrade zvane „Dupleks“, deponije pored romskih baraka u ulici 7. jula, uklanjanje samo 3 od 10-tak deponija koje su dostupne bez rizika od povreda i koje se nalaze uz trasu stare crnovrške pruge, nekoliko deponija pored starog puta za Brestovačku Banju koji polazi iz naselja „Metalurg“. Učenici srednjih škola čistiće svoja školska dvorišta.

Pozivamo sve lokalne pisane i elektronske medije da daju doprinos kroz najavu i promovisanje učesnika ove akcije 5.juna u cilju podizanja ekološle svesti i odgovornosti građana naše Opštine.

Zainteresovani za učešće u ovim akcijama mogu se prijaviti Kancelariji za zaštitu životne sredine opštine Bor, telefon 427 313 i Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje preko sajta www.ocistimosrbiju.rs .

Opštinski štab radne akcije „Veliko spremanje Srbije“


Smederevo, Milan Kindjić, direktor akcije ‘Očistimo Srbiju’ o velikom spremanju Srbije 5. juna

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !