);

POLICIJA SPREČILA TUČU IZMEĐU NAPREDNJAKA I RADIKALA

Izvor: Beta

Policija u Boru je potvrdila da je jedan aktivista Srpske napredne stranke danas nasrnuo na člana Srpske radikalne stranke, ali da su fizički sukob sprečili policajci koji su obezbedjivali predizborni skup naprednjaka.

Aktivista SRS Zoran Balinković izjavio je novinarima da je na njega nasrnuo član obezbedjenja lidera SNS Tomislava Nikolića i da mu je u policiji rečeno da je reč o Bojanu Bajagiću (34) iz Zemuna.

Član SRS je novinarima pokazao i službenu belešku policije o incidentu u kojoj se navode podaci o članu SNS, drugom učesniku incidenta.

Prema rečima Balinkovića, incident se dogodio nedaleko od stranačkih prostorija SRS u Novom gradskom centru, gde je parkirao vozilo sa stranačkim oznakama i megafonima preko kojih je pozivao birače da na lokalnim izborima 20. juna glasaju za partiju Vojislava Šešelja.

„Kada sam parkirao vozilo ispred prostorija stranke pritrčala su mi četvorica nepoznatih mladića. Najagresivniji medju njima se popeo na haubu, šutnuo nogom u vetrobransko staklo, a pošto je kasnije otvorio vrata vozila, udario me, ugasio kasetofon i pokidao žice kojima su bili povezani megafoni“, rekao je Balinković.

Prema njegovim rečima, veći sukob sprečilo je nekoliko policajaca koji su obezbedjivali stranačke aktivnosti SNS i Nove Srbije, budući da su u Boru tada bili lideri naprednjaka i Nove Srbije, Tomislav Nikolić i Velimir Ilić.

Nekadašnji predsednik opštine Bor i poslanik SRS u Skupštini Srbije Branislav Rankić ocenio je da su incident izazvali „Vučićevi profesionalni batinaši“ koje SNS vodi u kampanjama za lokalne izbore.

Nikolić je danas novinarima kazao da nije video incident, dok je predsednik Okružnog odbora Nove Srbije Žarko Timotijrević potvrdio da se incident dogodio i kazao da nije bilo fizičkog obračuna.

„Bio je to manji incident koji je isprovocirao radikal prolazeći kolima namerno nekoliko puta ispred aktivista SNS i NS“, rekao je Timotijević.

I policija je negirala da je bilo fizičkog kontakta dvojice stranačkih aktivista.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !