КАД ЈЕ ДСС БИО У ВЛАСТИ НИ ЈЕДНО ПРЕДУЗЕЋЕ НИЈЕ БИЛО У БЛОКАДИ

ИНФОРМАЦИЈА ДСС-а СА ДАНАШЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ КОЈУ ЈЕ ОДРЖАО ЧЛАН ОПШТИНСКОГ ОДБОРА ДСС-а БОР ДРАГАН МАРКОВИЋ

Демократска Странка Србије је у недељу у Центру „Сава“ представила најширој јавности свој економски Програм развоја Србије од 2010 до 2015 године .

Већ у понедељак су коверте са „Програмом развоја Србије од 2010. до 2015. године“ послате премијеру Мирку Цветковићу и министрима у Влади.

Демократска Странка Србије оцењује да су економска стабилност и економски развој темељне претпоставке демократизације и друштвеног просперитета Србије.

Тај програм не представља списак лепих жеља, већ је разултат рада многих економских и привредних стручњака, и он има два кључна циља – веће запошљавање и развој домаће привреде од 2010. до 2015. године.

Залагања Демократске Странке Србије за стварање стабилне, просперитетне и међународно уважаване земље су преточена у поменути Програм.

Програм је настао у ситуацији у којој власт нема адекватна решења за проблеме до којих нас је добрим делом сама довела и када је постало неопходно понудити програм-економску алтернативу за нашу привреду, али и за амбијент који је привлачан за долазак страних улагања.

Општински одбор Демократске Странке Србије у Бору са задовољством препознаје своја залагања изражена кроз свој Предизборни програм у „Програму развоја Србије од 2010. до 2015. године“ и чије елементе и делове свакодневно на терену представљамо како нашим члановима тако и свим грађанима општине Бор.

Ми смо направили Предизборни програм ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ општине Бор.

У нашем Програму су идентификовани проблеми а самим тим и начин решавања већине проблема.

Овом приликом поручујемо свим грађанима општине Бор да ће брига о реконструкцији саобраћајница и путне мреже бити наш стални задатак а не само у време предизборних кампања какав је то сада случај.

Поучени искуствима других средина у којима су се такође одвијале предизборне активности не би нас нимало изненадило ако већ 21. јуна сви започети радови не буду окончани и самим тим прекинути.

Наш развојни Предизборни програм за општину Бор има за циљ извлачење општине из пустоши, како економске тако и социјалне у коју се као и читава земља све дубље тоне.

Да још једном подсетимо да је у периоду када је Демократска Странка Србије водила општину Бор (2004-2006) године између осталог урађено и следеће:

– у селима Кривељ, Оштрељ, Слатина, Шарбановац и Злот је преко 1.000 домаћинстава ДОБИЛО ЗДРАВУ ПИЈАЋУ ВОДУ,

– направљена је нова зграда са 15 станова за избеглице (то су ПРВИ и ПОСЛЕДЊИ ИЗГРАЂЕНИ СТАНОВИ од 2000. године ДО ДАНАС),

– набављена је опрема за ЈКП 3. октобар у вредности од 400.000 €; после нас нико никад није набавио макар део такве опреме,

– комплетно је реновиран Дом културе у Оштрељу,

– извршено је реновирање кровова школа у Метовници и Малом Кривељу,

– изграђен је MAXI маркет ради лакшег и комплетнијег снабдевања грађана неопходним потрепштинама на једном месту (после нас иако је било пуно обећања ништа друго није изграђено),

– опремљен је простор за Роме,

– опремљен је информатички кабинет у ОШ Станоје Миљковић,

– уведено је грејање у православној цркви Свети Ђорђе,

– НИЈЕДНО јавно предузеће у Бору НИКАДА НИЈЕ БИЛО У БЛОКАДИ и плате су биле редовне.

Још једном се са жаљењем подсећамо лоших приватизација ЛАК ЖИЦЕ, ЦЕНТРОИСТОКА, ФОД-а и лоших потеза општинске власти која је успела да уведе у стечај БОРПРЕВОЗ и остави без егзистенције бројне запослене.

У времену када су кадрови ДСС-а руководили РТБ-ом извршена је исплата свих заосталих примања запосленима, зараде су биле редовне са реалним растом, није подигнут ниједан кредит ради набавке опреме већ је иста набављана сопственим средствима.

Такви остварени резултати дају гаранције грађанима општине Бор да су наша залагања реална и могућа.

ИЗБОРИМО СЕ ЗА БОР ЈЕР  МИ ДРЖИМО РЕЧ!

Share

Ostavite odgovor