DINKIĆ: RTB BOR JE OŽIVEO ZAHVALJUJUĆI JAKIM LOKALNIM LIDERIMA

DINKIĆ JE OVU IZJAVU PROŠIRIO NAGLASIVŠI DA SU ZAHVALJUJUĆI SPOSOBNIM POJEDINCIMA U KRAGUJEVAC STIGLE INVESTICIJE, A DA JE RTB BOR OŽIVEO… DA LI U OVE REČI MINISTRA EKONOMIJE VERUJU BORANI, TREBALO BI IH ŠTO PREU PITATI, JER JE PREDIZBORNA KAMPANJA U JEKU, A OBEĆANJA PLJUŠTE NA SVE STRANE.

Ideja političkog saveza Ujedinjeni regioni Srbije (URS) je da u svakom gradu i opštini pronadje pojedince koji su sposobni da iniciraju dobre projekte i da ih u partnerstvu sa republičkim vlastima realizuju, izjavio je večeras predsednika URS i lider G 17 plus Mladjan Dinkić.“Zahvaljujući takvim pojedincima, stigle su investicije u Kragujevac, a RTB Bor je oživeo. Medjutim, državne vlasti ne vole uvek snažne lokalne lidere. To je jedan od razloga što nikako ne donosimo zakon o vraćanju imovine opštinama i gradovima“, rekao je Dinkić na tribini URS u Kraljevu.

Predsednica Narodne partije Maja Gojković takodje je ocenila da republičke vlasti više vole partijske poslušnike.

„Neposredan izbor gradonačelnika je bio dobro rešenje, jer je dao veću političku težinu lokanim liderima. Posrednim izborom dobili smo gradonačelnike koji više moraju da slušaju svoje partije, nego potrebe gradjana“, rekla je Gojković.

Potpredsednik URS i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stefanović istakao je da nema ravnomernog razvoja Srbije ako oni koji imaju veće prihode, ne ulažu više, i to ilustrovao primerom konverzije vojnog aerodroma „Ladjevci“ u civilni.

„Aerodrom je na teritoriji Kraljeva, ali u ovoj regiji Kragujevac je najveći grad. Zato je bilo logično da najviše i uložimo u izradu projektne dokumentacije. Na žalost, Beograd često nema takav odnos prema ostatku Srbije“, ocenio je Stefanović.

Na tribini URS-a u Kraljevu učestvovali su i potpredsednica stranke Verica Kalanović, član Predsedništva URS i nekadašnji predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković i vlasnik kompanije „Todor“ Mirko Todorović.

Share

Ostavite odgovor