Наши мали ствараоци – први зборник литерарних радова ученика ОШ „3. октобар“

Аутор: М.Ц.

ОШ „3.октобар“ у Бору објавила је зборник Наши мали свараоци, први зборник литерарних радова ученика школе.  Зборник представља скуп репрезентативних литерарних радова ученика (75 песама и 22 прозна рада)  који су награђени на бројним литерарним конкурсима, али и све добре креативне и маштовите радове који су настали у току претходне две године на часовима. Неки радови су већ штампани у часописима Основац, Школарац, нишком часопису Физичко васпитање, у з6орнику Гордане Брајовић, Сто младих талената, а  већина осталих радова  се први пут овде објављује.

Према речима Саше Чорболоковића, главног уредника издања, зборник ће излазити на сваке две године, а примарни циљ је да се ученици  мотивишу да стварају и оставе неки писани траг о свом ангажовању у школи, и да као такви буду узор својим вршњацима да што више читају и да се што лепше изражавају.

Почетком следеће године у оквиру издавачке делатности школе,  појавиће се књига Школски бисери која ће обухватити „ведру страну школе“, лапсусе, најчешће грешке на пријемном испиту, писменим и контролним задацима.

ОШ „3. октобар“ и овим пројектима жели да покаже да води рачуна о даровитим ученицима, да их подстиче и на прави начин усмерава.

Share

Ostavite odgovor